Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-14

Tvillingarna svarade för fem poäng i natt

Daniel och Henrik Sedin trivs som allra bäst när Edmonton Oilers står för motståndet. I natt sänkte Vancouvers tvillingduo återigen de kanadensiska rivalerna.

NHL

Daniel sköt två mål och Henrik svarade för tre assist när Vancouver vann sin andra match, 4-1, mot Edmonton på lika många dagar.

Och att 27-åringarna fick utdelning mot just Edmonton är ingen överraskning. På de tio senaste mötena mellan lagen har Daniel och Henrik tillsammans gjort hela 31 poäng.

Nattens tvillingryck kom i den andra perioden. 13 minuter in kunde Daniel enkelt styra in Henriks passning till 2-0 efter att Edmontons målvakt Dwayne Roloson tappat sin klubba.

Två minuter och 18 sekunder senare spädde Daniel Sedin på till 3-0 med ett högt skott som avfyrades samtidigt som han föll till isen.

Markus Näslund hade också en produktiv match med två assist.

I Edmonton var Dick Tärnström ende svensk på isen. Robert Nilsson hade timmarna innan matchen fått beskedet att han degraderats till farmarlaget Springfield Falcons i AHL.

Nilsson hade en assist på fem matcher innan ligabytet. I Edmontons möte med Vancouver natten mot lördag fick han knappt sex minuters istid.