Dagens namn: Nils

Toronto vann – trots raset

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-19

NEW YORK. Kors i både tak och golv – Toronto Maple Leafs hade lite flyt i natt.

De tappade en 3-0-ledning mot Nashville, men tack var ett sent Phil Kessel-mål lyckades de i alla fall vinna med 4-3.

NHL

I nästa två perioder höll Jonas ”Monstret” Gustavsson nollan i Nashville – och eftersom hans lagkompisar under tiden hade gjort tre mål framåt började de hårt prövade Leafs-fansen göra sig förhoppningar om en sällsynt bortaseger.

Men bara minuter innan andra pausvilan reducerade Marcel Goc och då spreds ig oron omedelbart bland samma fans.

De vet ju: Är det några som kan sumpa en stor ledning är det Leafs. De har mindre flyt, och sämre självförtroende, än någon annan.

Kessel avgjorde

Och mycket riktigt:

Dryga sex minuter in i slutperioden stod det 3-3.

Men då hände det häpnadsväckande.

Toronto rasade inte ihop.

Istället slog de tillbaka och dryga fem minuter från slutet kunde Phil Kessel snärta in det avgörande 4-3-målet.

Monstret utmärkt

Sånt händer inte Toronto Maple Leafs modell 2010, men i natt gjorde det alltså det ändå.

”Monstret” tog sammanlagt 27 skott och spelade utmärkt. Även back Carl Gunnarsson svarade för en ny, fin insats och fick drygt 21 minuters istid.

Patric Hörnqvist, Nashvilles hetaste spelar de senaste veckorna, gick för en gångs skulle av isen utan poäng.