Malmös stjärnvärvning klev fram igen: ”Faktor”

Men trots det spelade Lassi Thomson återigen en huvudroll för Malmö.

– Jag ska vara en faktor i anfallsspelet, säger finländaren i TV4 Play.

Lassi Thomson värvades till Malmö för att ta en tongivande roll på Skånelagets blålinje.

Hittills har han knappast gjort någon besviken.

Malmö har tagit poäng i fyra matcher i rad – och Thomson har bidragit i samtliga. Han gjorde mål mot både Rögle och Luleå och han assisterade till Malmös enda mål mot Frölunda i lördags.

Mot Linköping fortsatte hans fina form – trots en missad straff.

Talangen Otto Stenberg hade kvitterat i andra perioden när Lassi Thomson skulle kliva fram. Med sitt tredje mål på de fyra senaste matcherna sprätte han upp pucken i krysset för 2–1.

Och mer kunde det bli när han fick chansen att förvalta en straff strax efteråt, men Thomson gick bet.

Frustrerad lagkapten

Linköping fick med andra ord chansen att hitta tillbaka efter Thomsons straffmiss – men i stället gav man Malmö en förödande gratischans.

Tidigt i tredje perioden fick hemmalagets Axel Sundberg pucken till skänks när Oscar Lawner fibblade med Rasmus Rissanens passning i egen zon. Forwarden missade sitt första skott men kunde själv raka in returen för 3–1.

I Linköpingslägret blev det frustrerat i slutskedet av matchen och lagkaptenen Oscar Fantenberg fick bland annat en 2+2-utvisning för hög klubba – och smällde i frustration klubban i plexiglaset.

Ty Rattie tröstmålade i slutet. Malmö vann med 3–2.

– Vi släpper inte loss ordentligt. Vi är bleka, långsamma och tveksamma. Malmö vinner rättvist, säger LHC-tränaren Klas Östman.