Dagens namn: Brynolf

Calgary vann måstematchen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-21

Kristian Huselius.

Med ryggen mot väggen lyckades Calgary vinna nattens måste-match. Kristian Huselius hade en av huvudrollerna när laget via en 2-0-seger mot San José ordnade en sjunde och avgörande match natten mot onsdag.

Läktarna i Pengrowth Saddledome liknade ett ilsket, rött hav. Ivrigt påhejade av sina passionerade hemmafans gjorde Calgary Flames vad som krävdes för att få uppleva minst en match till i Stanley Cup-slutspelet.

Kristian Huselius var en av Calgarys piggare aktörer. Svensken har fått minimalt med speltid av coachen Mike Keenan under slutspelet. I natt spelade han bara drygt 14 minuter, men gjorde det mesta av det lilla tillfälle som gavs.

”Inget du kan kontrollera”

– Det är inget du kan kontrollera, säger Huselius till Flames TV om den snåla istiden.

– Det enda du kan göra är att vara beredd och ge allt när du får chansen. I kväll kändes det rätt bra, hela laget jobbade hårt och stod för en bra insats.

Huselius svarade själv för en bra insats vid Calgarys 1-0-mål i den första perioden. Efter fin puckhantering skickade han i väg ett backhandskott som San José-målvakten Evgeni Nabokov lämnade retur på. Owen Nolan, tidigare lagkapten i just San José, fiskade upp pucken och gav hemmalaget ledningen.

Sent i den andra perioden sköt sedan Daymond Langkow 2-0 med ett distinkt handledsskott. Anders Eriksson, som gjorde sin blott andra match i slutspelet, hade assist på målet.

Fläckfri insats

En fläckfri målvaktsinsats av Miikka Kiprusoff gjorde att Calgary höll nollan distansen ut. Natten mot onsdag spelar lagen en sjunde och helt avgörande match i San José.

– Vi kommer att behöva samma typ av insats och till och med vara mer bestämda då. De kommer att vara lika desperata som vi var i kväll, förutspår Calgarys kapten Jarome Iginla.