Enkel Bofors-femetta mot Asplöven

Publicerad 2012-10-24

Janne Niinimaa förlorade i debuten

Janne Niinimaa inledde Asplövenkarriären med en förlust.

Bik Karlskoga körde över hemmalaget med 5-1 och hakar nu på Leksand i toppstriden.

I måndags blev det klart, NHL-meriterade Janne Niinimaa skrev på ett match för match-kontrakt med Asplöven.

Men debuten vill nog både han och Asplövenpubliken glömma fortast möjligt. Det blev visserligen en assist på ett powerplaymål. Problemet var att det bara var ett tröstmål till 1-5, med en dryg minut kvar av matchen.

Avgjorde i andra perioden

Före det hade Karlskoga kontrollerat händelserna. 1-0 gjorde Marcus Nilsson redan efter 4.39.

I andra perioden stängde man sedan matchen med 2,3 och 4-0 inom loppet av åtta minuter innan också 5-0 kom i början av slutakten.

Segern betyder att Bik Karlskoga nu står på 30 poäng, en pinne bakom ledande Leksand samtidigt som man har fem poäng ner till Örebro som ligger under direktstrecket till kvalserien.

I kvällens andra match vann Västerås Lars Johansson målvaktsmatchen mot Viktor Fasth i Tingsryds-målet. Matchens enda mål gjordes av Matthew Fornatero i den andra perioden och räckte alltså till tre poäng för Västerås.