ÖREBRO. Invärvade målskytten Patrik Karlkvist har börjat återbetalningen till Örebro.

Han blev stor matchvinnare mot HV71 med två snygga mål i den tredje perioden.

Det matchavgörande 4–3-målet var av hög klass, Mats Sundin-klass.

– Det är en fin liknelse, den tar jag alla dagar i veckan, säger Karlkvist.

Båda lagen kom in till matchen med fräscha vindar i ryggen.

HV71 tog säsongens första seger i tisdags och Örebro lyckades vinna borta mot Frölunda.

Fokus låg annars på om Jönköpings-laget skulle fortsätta vara ett kris-lag i SHL, eller ta andra raka segern.

Första perioden var en lång, och ganska tråkig, transportsträcka. Inte många målchanser producerades.

Sedan exploderade matchen i den andra perioden.

Karlkvists stora kväll

Och en dröm-minut för HV71 gjorde att man kunde göra båda 0–1 som 0–2. Nyförvärvet Tanner Kero styrde in 0–1 5.11 in i perioden. 0–2 pricksköt Radan Lenc in, 42 sekunder efter Keros fullträff.

Känslan i matchen var att det här var HVs kväll.

Men hemmalaget kom tillbaka. Örebro hade chansen att kvittera till 3–3 i dubbla powerplay i slutet av andra perioden och i början av den tredje. Men utjämningen kom i spel fem mot fem när Patrik Karlkvist gjorde 3–3 via ett skott i krysset.

Sedan fortsatte Karla-show när han dribblade in 4–3 på Mats Sundin-manér. Han lurade HVs målvakt rejält och kunde enkelt lägga pucken i öppet mål.

Blomkvist kritisk

HV fick möjlighet att spela fem mot fyra i hela fem minuter efter ett matchstraff på Noah Steen.

Men hemmalaget redde ut stormen och vann till slut med 5–3.

Tog tre mycket viktiga poäng, vände både 0–2 som 1–3 och vann rättvist.