Dagens namn: Nils

Rögle tog viktiga poäng i derbyt

Uppdaterad 2014-10-01 | Publicerad 2014-09-30

ÄNGELHOLM. Rögle tog en mycket viktig seger genom att vinna med 3–2 över lokalkonkurrenten Malmö Redhawks.

Tre viktiga poäng och pånyttfött självförtroende.

– Det blir lite speciellt att slå Malmö. Hoppas vi kan bygga vidare på det, säger matchvinnaren Robin Sterner.

Robin Sterner jublade efter 3-1-målet.

Han satte 3–1 i numerärt underläge på en miss.

– Jag bjöd väl inte på världens bästa avslut men den gick in ändå.

Halvträffen ställde Pontus Sjögren fullständigt.

Dessutom var Sterner nära att göra ett fjärde mål i samma boxplay. Men efter att Daniel Sylwander, som spelade fram till målet, också spelat fram honom till detta friläge kom Sterner för nära Malmömålvakten Sjögren.

– Jag trodde att jag hade en back mellan också, men ett mål i boxplay får vi vara väldigt nöjda med.

Det var bara det att Malmö kontrade och reducerade till 2–3 direkt efter målmissen.

– Lite typiskt men det är bara att gå vidare. Arbetsmässigt är det nog bästa insatsen i år. Vi möter ett riktigt bra lag. Det är många matcher som vi varit bra i första perioden men det är 60 minuter vi vill komma åt, säger Sterner.

Kvitterade med sekunden kvar

Malmö jagade kvittering men hann inte ikapp mot ett Rögle som hade ett stabilt försvarsspel hela matchen igenom.

Det var högt tempo direkt från start i matchen som dessutom blev bättre och bättre kvalitetsmässigt. Även om Malmö hade pucken mest dröjde det till mitten av andra perioden innan bortalaget klarade att skapa chanser som motsvarade puckinnehavet.

Rögle agerade kompakt och tryckte länge effektivt undan de anstormande Malmöanfallen så att det inte hände så mycket framför Lars Volden. Rögle däremot kom till många klara chanser som man inte utnyttjade.

Hemmaledningen som Alen Bibic sköt in på sitt andra försök såg ut att stå sig över första periodpausen men med 1,1 sekund kvar vispade Tobias Ericsson in kvitteringen som såg allt annat än otagbar ut för Volden.

Kampen fortsatte i andra perioden och trots att Malmö började spela rakare och effektivare tog sig till chanser gick Rögle ifrån till en 3–1-ledning innan

”Vi är väl underdogs”

Malmö tog sig in i matchen igen med ett kallt mål av Joey Tenute.

Malmö jagade sen och pressade hårt sista perioden mot ett Rögle som blev mer och mer inriktat på att försöka behålla ledningen mer än man försökte gå fram och döda matchen med ett fjärde mål.

Med knappt två minuter kvar plockades Malmös målvakt Pontus Sjögren av isen. Men kvitteringen uteblev trots tung press.

För Rögle var det andra trepoängaren för säsongen och den kom i precis rätt läge. Nu åker man upp för match mot serieledande Vita Hästen med stärkt självförtroende.

– Vi är väl underdogs. Så det är väl bara att åka upp, sno poäng och förstöra festen, säger Robin Sterner.