Rögle vann mot Växjö – lagkaptenen rejält irriterad

Visades ut för hög klubba – protesterade vilt

Publicerad 2023-03-04

Växjö jagade en kvittering borta mot Rögle.

Då visades Växjös Erik Josefsson ut för hög klubba på Daniel Zaar – ett beslut han inte alls höll med om.

– Han träffar kinden så det är väl en naturlig reaktion att ta upp handen, säger Zaar i C More efter 4–1-segern.

Rögle inledde drabbningen i Ängelholm med en rivstart som hette duga.

Tre minuter hade spelats då Daniel Zaar fick gott om tid på sig i numerärt överläge. Rögles stjärnforward tog något skär in mot mitten och pricksköt in 1–0. 29 sekunder senare stormade Adam Tambellini fram och satte 2–0.

I andra perioden var Rögle ytterst nära att utöka. Men Linus Sandin missade en straff och man fick även ett bortdömt mål då just Sandin bedömdes ha varit offside i målgården.

– Skitsnack. Jag tycker att det är mål..., säger Sandin i C More.

Irriterad lagkapten

2–0 stod sig till tredje perioden och visserligen blev det lite nerv då Robert Rosen reducerade med 13 minuter kvar att spela. Men mitt i Växjös kvitteringsjakt blev det en rejäl uppförsbacke för gästerna.

Lagkaptenen Erik Josefsson visades ut för hög klubba med cirka tio minuter kvar. Växjös lagkapten var dock allt annat än nöjd och vädrade tydligt sitt missnöje för domarna och menade att Zaar filmade.

– Jag ser det inte riktigt men jag går på Eriks reaktion. Han brukar inte reagera på det sättet när han vet att han har gjort fel. Men så är det ibland, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson till C More.

Zaar säger att Josefsson träffade honom på kinden.

– Han träffar kinden så det är väl en naturlig reaktion att ta upp handen. Jag tycker inte jag överdriver speciellt mycket, säger han.

Videogranskat mål

Värre blev det för Växjö när Adam Tambellini dunkade in 3–1 i det efterföljande numerära överläget. Ett mål som videogranskades då Dennis Everberg eventuellt obstruerade Växjös målvakt Adam Åhman, men efter några minuters titt på skärmen godkände domaren målet.

Rögle vann till slut med 4–1 efter att Zaar punkterade matchen i tom kasse. Därmed har man med två omgångar kvar ett rejält grepp om en play in-plats. Ner till Linköping i ingenmanslans är det fem poäng.