Blytungt för Västerås – krossat av Oskarshamn

Fem poäng av Nolan Walker

Publicerad 2024-10-18 21.20

Oskarshamns Nolan Walker hade lekstuga.

Då åkte Västerås på ännu en tung förlust och fortsätter att sladda i den hockeyallsvenska tabellen.

– Det står 6–1 på tavlan, klart man inte är nöjd, säger tränaren Karl Helmersson i TV4.

Förra säsongen var allt annat än rolig för Västerås och den här hösten har inte varit mycket bättre.

Borta mot Oskarshamn kom lagets femte förlust på de sex senaste matcherna – och det var inget snack om saken.

Nolan Walker visade vägen för Oskarshamn med sitt ledningsmål efter sju minuter, vilket var starten på en minst sagt skaplig kväll för amerikanen.

Stor ledning efter två perioder

Efter två perioder hade han gjort fyra poäng, hjälpt Oskarshamn upp i en 5–1-ledning och sett till att matchen var i princip över.

Oskarshamn vann till slut med 6–1 och Walker landade på fem poäng. För Oskarshamn var det lagets sjätte raka seger medan Västerås fortsätter att ha det blytungt.

– Det är klart att det handlar mycket om självförtroende och det mentala, säger Karl Helmersson.