Släppte in sent mål som blev avgörande

Nej, Frölunda behöver träna på sitt powerplay inför SHL-premiären om en vecka.

Det var just den spelformen som fällde laget i eftermiddag – när Färjestad kontrade in avgörandet i numerärt underläge.

– Jag är besviken, säger tränaren Roger Rönnberg efter 2–1-förlusten.

Med fem minuter kvar av matchen, vid ställningen 1–1, gavs Frölunda en ny möjlighet att avgöra European Trophy-mötet med Färjestad i Karlstad.

Men det visade sig bli precis tvärtom.

Hemmalagets Joakim Nygård snodde pucken av en stillastående Frölundaback och helt fri med Linus Fernström satte Färjestadsforwarden avgörande 2–1-målet – när Frölunda hade numerärt överläge.

"Inte tillräckligt bra"

Nye tränaren Roger Rönnberg var kritisk efteråt.

– Vi är inte tillräckligt bra i powerplay. Jag är besviken, det här är ändå en tävlingsmatch, säger han i Sportbladets tv-sändning, S24.

Men Rönnberg behöver inte misströsta, redan innan matchen var både Frölunda och Färjestad klart för European Trophy-slutspelet i Berlin den 19-22 december.

"Mer kriga än skönspel"

Innan Färjestads avgörande 2–1 mål hade Evan McGrath gett Frölunda ledningen knappt fem minuter in i mittperioden. Kort därefter kom kvitteringen efter en rejäl målvaktstavla av Linus Fernström, Frölundamålvakten som släppte Shawn Belles lösa puck långt utifrån förbi sig.

– Segern satt hårt inne. Det var mer kriga än skönspel, tyckte Färjestadstränaren Leif Carlsson.