Brynäs förstörde Modos jubileumsfest

Publicerad 2011-12-28

Vann med 3-2 efter storspel av ”Lill-Honken”

Brynäs visade ingen pardon i jubileumsmatchen mot Modo.

Gästerna spelade stabilt och vann med 3-2. Matchhjälte för gästerna – målvakten Johan Holmqvist.

– Vi gjorde ett bra jobb i defensiven, sammanfattar ”Lill-Honken” för Canal Plus.

Modo är tillbaka nere på kvalplats efter 2-3-förlust hemma mot Brynäs. Hemmalaget tryckte på för kvittering i slutet av matchen men lyckades aldrig få hål på gästernas storspelande målvakt Johan Holmqvist.

Feststämning

Hemmalaget hade dukat för fest då klubbens 90 års-jubileum skulle avslutas med pompa och ståt. Klubbikonen Anders Hedberg hyllades innan matchen med att få tröjan hissad i taket. Brynäs gjorde sitt bästa för att förstöra feststämningen i Fjällräven Center, och lyckades då laget tog ledningen med 2-0 i första perioden genom Calle Järnkrok och Jonathan Granström.

”Spelar ganska smart”

Modo lyckades få till en viktig reducering på ett slumpskott från Per-Åge Skröder men åkte på ett nytt baklängesmål då Sebastian Brännström satte 3-1.

Modo reducerade tidigt i tredje perioden och satte Brynäs under hårt tryck. Johan Holmqvist och Brynäsförsvaret höll dock tätt trots att Modo vann skotten i med 21-5 i slutperioden.

– Vi spelar ganska smart i två perioder. Sedan slår vi av lite och blir stressade. Jag tycker vi gjorde ett bra jobb i defensiven och fick utdelning på de chanser vi skapade. Det var en bra bortaseger, säger Johan Holmqvist till Canal Plus efter matchen.

– De två första perioderna spelar vi för dåligt för att vinna, säger Modos Jens Westin.