Berglunds Blues mot slutspel

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-27

Allt om nattens svenskar

St. Louis Patrik Berglund stångas framför Roberto Luongo i Vancouver-kassen.

Ett par månader in på säsongen låg de sist i Western conference. Efter 4–2 mot Vancouver Canucks i natt är Patrik Berglunds St. Louis Blues bara en poäng från en slutspelsplats.´

NHL

St. Louis Blues återuppvaknande är en av NHL-säsongens riktiga askungesagor. Efter att ha varit inlåsta på ligans dammiga vind länge och väl har laget nu skaffat sig ett utmärkt utgångsläge att följa med på balen. En strong tredje period av laget i natt gav två friska poäng i hemmamötet med Vancouver.

Patrik Berglund, som gjorde två mål senast, var med i förarbetet till kedjekamraten David Perrons matchvinnande 3–2-mål tidigt i den tredje perioden. Veteranen Andy McDonald säkrade sedan segern genom att göra 4–2 i tom kasse 34 sekunder före slutet.

St. Louis ligger på tionde plats i Western conference och har med åtta matcher kvar att spela bara en poäng upp till åttondeplacerade Nashville just ovanför slutspelsstrecket.

I Vancouver låg tvillingarna Daniel och Henrik Sedin bakom Alexandre Burrows 2–2-mål i mitten av den andra perioden. Mats Sundin utmärkte sig inte i poängprotokollet med bokfördes för två utvisningar.

Svensklaget Dallas Stars kommer allt längre från en slutspelsplats. I natt misslyckades laget med att göra mål i hemmamötet med Los Angeles Kings. Gästerna vann med 1–0 efter straffar sedan den före detta Luleåspelaren Justin Williams, värvad från Carolina Hurricanes, avgjort.

I Dallas fanns Nicklas Grossman, Loui Eriksson, Tom Wandell och Joel Lundqvist på isen. Däremot saknades Fabian Brunnström. I Los Angeles lyste Oscar Möllers namn med sin frånvaro.

Grossman och Eriksson spelade båda runt 25 minuter vardera för Dallas, som har fem raka förluster och är fem poäng ifrån en slutspelsplats.

Robert Nilssons Edmonton Oilers tillhörde också de stora förlorarna under natten. De föll med 2–3 borta mot avsågade Phoenix Coyotes och tappade därmed sin slutspelsplats till Patric Hörnqvists Nashville Predators som slog San José Sharks med 3–2. Nilsson, som hade fem assist på fyra matcher inför mötet med Phoenix, lämnade isen poänglös efter att ha fått sporadiskt med istid.