SM-finalserien står 1–1.

HV71 vann den andra matchen – efter en riktig rysare.

Matchhjälte i förlängningen: Lagkaotenen Johan Davidsson.

– Nu gäller det att njuta några timmar, säger Davidsson.

I den första finalmatchen körde Djurgården med receptet full fart från start. Då spelade laget långa stunder ut HV under de två första perioderna.

Det var ungefär samma sak i kväll – fast tvärtom.

Nu var det HV som var överlägset i början, och laget fick en riktig drömstart.

Tog ledningen i box ply

Redan efter två minuter, i numerärt underläge, tog laget ledningen efter ett skott från Oscar Sundh som Stefan Ridderwall något billigt släppte förbi sig.

Mindre än fyra minuter senare var ställningen 2–0, då Kris Beech hade styrt in ett skott från Janne Niinimaa.

Då såg det ut som att HV71 skulle gå mot en enkel seger, en tes som stärkets av matchbilden under resten av perioden.

Men så blev det inte. Djurgården gnuggade sig in i matchen, och kom till slut tillbaka till 3–3 4.38 in i den tredje perioden då Andreas Engqvist satte returen efter Marcus Krügers stolpskott.

Voutilainen assisterade

3–3 stod sig perioden ut, och det blev därmed förlängning. Väl där var det ganska jämnt, men till slut kunde lagkaptenen Johan Davidsson avgöra. Jukka Voutilainen åkte bakom mål och lade fram pucken till Davidsson som stod framför Stefan Ridderwall och tryckte in Voutilainens passning.

– Jukka tar den bakom mål och han brukar kunna lägga in såna då och då. Då är det bara att trycka in den i tom kasse, säger Davidsson till Kanal 5.

Men att matchen gick till förlängningen var han inte nöjd med.