Första perioden: 1-0 (15.41) Manny Malhotra 2 (Adam Foote, Sergei Fedorov).

Andra perioden: 2-0 (18.09) Rick Nash 10 (Nikolai Zherdev, Adam Foote).

Tredje perioden: 3-0 (12.36) Jason Chimera 4 (Manny Malhotra, Jan Hejda).

Utvisningar, Columbus: 4 x 2 min. St. Louis: 4 x 2 min.

Columbus: Pascal Leclaire 100 % istid 59.08 (21 räddningar).

St. Louis: Hannu Toivonen 88 % istid 59.53 (22 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Christian Bäckman, b, St. Louis 0, 0, 1, 0, -1, 20.04

Matchen: Att Pascal Leclaire i dag rankas som en av NHL:s statistiskt sett bästa målvakter skulle ha framstått som högst osannolikt för ett år sedan. Då hade Columbus forna förstarundeval alla problem i världen att etablera sig i NHL innan en knäskada slutligen havererade säsongen totalt.

Men precis som Columbus som, lag har 25-åringen kommit in i den här säsongen som en helt ny spelare. Nattens nolla var franskkanadensarens femte – på nio matcher.

– Alla har kul just nu, säger Leclaire till AP efter nattens 21 räddningar mot St. Louis. Vi har mycket roligare. Och så länge vi gör samma sak är det enkelt att ha kul.

Medan Leclaire har täppt till ena änden, gör måltjuven Rick Nash sitt bästa för att öppna motståndarnas ände.

Nattens mål var det tionde för säsongen för powerforwarden, som redan under VM i Ryssland i våras visade att han är på väg mot formen som gjorde honom till en av NHL:s bästa målskyttar innan NHL-lockouten.

Nash, som utsågs till bäste spelare i Moskva, hyllar i sin tur coachen Ken Hitchcock för framgångarna.

– Det handlar om att alla köper systemet och tror på ”Hitchs” matchplan. Killarna har blivit mognare och förstår att man måste lita på systemet.

Blue Jackets, som aldrig gått till slutspel i klubbens historia, har bara förlorat tre av 13 matcher och ligger tvåa bakom Detroit i Central division. I natt saknade laget Fredrik Modin, som har problem med ryggen.

Chicago–Nashville 2-5

(1-3, 1-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (01.23) David Legwand 6 (Alexander Radulov, Vernon Fiddler), 0-2 (03.21) Alexander Radulov 3 (Ryan Suter, Marek Zidlicky) spel fem mot fyra, 1-2 (09.43) Robert Lang 6 (Pat Kane, Jonathan Toews), 1-3 (18.21) Martin Erat 2 (Jean-Pierre Dumont, Jason Arnott).

Andra perioden: 2-3 (09.23) Yanic Perreault 1 (Dave Bolland).

Tredje perioden: 2-4 (04.20) Jordin Tootoo 3 ( - ), 2-5 (19.13) Jason Arnott 6 ( - ) mål i tom kasse.

Skott: 32-19 (12-6, 14-8, 6-5).

Utvisningar, Chicago: 8 x 2 min. Nashville: 5 x 2 min.

Publik: 12 086 (i United Center).

Målvakter:

Chicago: Nikolai Khabibulin 50 % istid 19.56 (3 räddningar), Patrick Lalime 91,7 % istid 39.03 (11 räddningar).

Nashville: Chris Mason 93,8 % istid 59.48 (30 räddningar).

Matchen: Efter sju raka förlustmatcher fick Chris Mason nog. I natt lyckades Nashvillemålvakten, som fått oväntat hård konkurrens av sin reserv Dan Ellias, föra laget till seger i bortamötet med Chicago.

– Det kändes väldigt bra, men det är bara en match, säger Mason till AP. Det har känts som en lång sträcka utan segrar, det är nästan så att man glömmer bort hur det känns att vinna.

Om Mason var stabil kan det motsatta sägas om Chicagos Nikolai Khabibulin. Ryssen släppte in tre av sex skott i första perioden och ersattes hastigt av Patrick Lalime.

– Men han är inte den enda som bär skuld för målen. Ärligt talat fanns det inte mycket han kunde göra på något av dem, säger Chicagocoachen Denis Savard rill målvaktens försvar.

I Chicago fick Magnus Johansson följa sin andra raka match från pressläktaren. Där hade han sällskap av ryssen Sergei Samsonov, vars flopp i Montréal förra säsongen inte ser ut att vara en engångsföreteelse. 29-åringen, som bara gjort två assist på tio matcher, har inte spelat på de fyra senaste matcherna.

Boston–Ottawa 1-2

(1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (04.13) Chuck Kobasew 6 (Phil Kessel, Marco Sturm).

Tredje perioden: 1-1 (04.01) Antoine Vermette 3 (Chris Kelly, Anton Volchenkov) spel fyra mot fem.

Straffar: 1-2 Daniel Alfredsson.

Skott: 22-36 (6-7, 4-16, 10-12, 2-1).

Utvisningar, Boston: 6 x 2 min. Ottawa: 4 x 2 min.

Publik: 10 087 (i TD Banknorth Garden).

Målvakter:

Boston: Tim Thomas 97,2 % istid 65.00 (35 räddningar).

Ottawa: Martin Gerber 95,5 % istid 64.45 (21 räddningar).

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 1, 0, 0, 19.14

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 0, 2,0, 0, 26.01

Matchen: Vem ska kunna stoppa Ottawa Senators i år?

Bostons målvakt Tim Thomas gjorde två beundransvärda försök i helgen – utan att lyckas. Efter att ha stoppat 42 skott i lördagsnattens 2-3-förlust, var den forne AIK-amerikanen lika bra i natt. Ändå förlorade Bruins med 1-2 sedan Daniel Alfredsson och Antoine Vermette sänkt laget med varsitt straffmål.

– ”Timmy” var återigen anledningen till att vi ens hade något i den här matchen att göra. Han höll oss i den så länge han kunde, säger Bruins coach Claude Julien till AP om Thomas insats.

Ottawa har i och med straffsegern tagit tolv segrar på tretton matcher. Med sina 24 inspelade poäng är laget bäst i NHL, en poäng bättre än Detroit.