HV71 föll i finalen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-05

Eisbären Berlin tog hem European Trophy

Till slut tog det stopp för segermaskinen HV71.

Eisbären Berlin vann finalen i European Trophy med 5–3 efter att förre NHL-stjärnan Jeff Friesen, 34, svarat för två mål.

Skadedrabbade HV – som krossade Färjestad med 6–2 i semifinalen – startade matchen yrvaket och i mitten av första perioden släppte laget in två mål på 16 sekunder. Oscar Fantenberg orkade inte hålla undan Denis Pederson på 1–0-målet och förre NHL-stjärnan Jeff Friesen kunde ostörd pricka in 2–0 då Andreas Falk inte hängde med hem i defensiven.

Snabba mål

När sedan Jeff Friesen, tidigt i andra perioden, petade in 3–0 efter klapp klapp-spel i fem mot tre kändes spänningen borta.

Men HV gav inte upp – och två mål på 53 sekunder tog laget in i matchen igen. Jesper Fasth petade in en retur och Jesper Williamsson pangade in ett direktskott efter att Kris Beech tekat pucken bakåt.

Men i stället för ett kvitteringsmål för HV så utökade Eisbären till 4–2 bara sex sekunder senare genom Jimmy Sharrow.

Avgörandet i tom kasse

Fredrik ”Linkan” Bremberg höll sig sedan framme på en retur och forcerade in pucken i nät, vilket innebar att det bara skiljde ett mål inför tredje perioden.

I tredje perioden pressade HV frenetiskt för ett segermål och med knappt två minuter kvar chansade tränaren Janne Karlsson och plockade ut målvakten Andreas Andersson. Men Juuso Hietanens klubba gick snöpligt av när han skulle skjuta och Stefan Ustorf kunde lägga in 5–3 i tom kasse.