Dagens namn: Nils

Storstryk för Malmö mot Växjö

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-07

Växjö besegrade serieledande Malmö med 6–2 i onsdagskvällens omgång av ishockeyallsvenskan.

Det var skåningarnas första förlust sedan början på november.

Skellefteå blev tack vare sin vinst ny tabelletta.

Malmö hade det svårt på bortaisen mot Växjö. Det första målet för hemmalaget kom efter sex minuter på en straff av Ville Hirvonen. Malmö kvitterade genom Johan Norgren, men Växjö hann få till två mål till innan den första periodens slut, båda i spel fem mot fem. I den andra perioden utökade Johan Ejdepalm smålänningarnas ledning till 3–1 i power play, fem mot fyra.

Och först efter två ytterligare Växjömål i tredje perioden, med båda lagen fulltaliga, lyckades Malmö göra sitt andra mål för kvällen genom Mikael Wahlberg.

Malmös fjärde förlust för säsongen bäddade för Skellefteå som tack vare sin bortavinst med 5–2 mot Hammarby blev ny serieledare.

Bottenmötet mellan Sundsvall och Arboga slutade med 2–2 efter full tid, och det blev inga fler mål i sudden death.

Andreas Lindahl i Björklöven avgjorde den dittills mållösa matchen mot Västerås i slutet av tredje perioden. 1–0-vinsten innebar att Björklöven klättrade förbi Nyköping, som förlorade mot Nybro med 1–2, upp till en 10:e plats i tabellen.

Almtuna vann sin hemmamatch mot AIK med 3–2, och Bofors knep tre poäng i omgången genom att hemmaslå Oskarshamn med 6–2.