Dagens namn: Nils

Rögle drog ifrån i streckstriden

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-13

Rögle riskerade att få det hett om baken i kampen om en plats i ishockeyns kvalserie. Men efter 2–1 borta mot AIK har skåningarna fått större ro på den övre sidan av allsvenskans kvalseriestreck.

Röglesegern var inte kassaskåpssäker. I mitten av den tredje perioden fick AIK in 1–1 genom Stefan Gråhns, men Rögle svarade snabbt och effektivt när Mikael Johansson slog in 2–1 tre minuter efter kvitteringsmålet.

Rögle är fyra i tabellen, just ovanför kvalseriestrecket och med 51 poäng. Almtuna, som var spelledigt på fredagskvällen, har 46 poäng och tabellfemman AIK 45.

Ovanför Rögle finns Bofors, som befäste sin tredjeplats i tabellen genom en 4–0-seger hemma mot Hammarby. Ohotade i toppen är fortfarande Malmö och Skellefteå. Malmö slog på fredagskvällen Arboga med 7–3 på bortaplan, medan Skellefteå ”bara” fick 4–4 hemma mot Oskarshamn.

I Rocklundahallen i Västerås visade Patrik Zetterberg några av de kvalitéer som Vik hade hoppats på när han i höstas återvände till klubben efter bland annat proffsspel i Österrike och elitseriespel i Södertälje. Mot Nyköping stod 34-åringen för båda målen när Vik vände 0–1 till 2–1, Zetterbergs fjärde och femte mål på 17 matcher. I sista perioden fixade en annan veteran, 35-årige Patrik Juhlin, 3–1.

Växjö vann enkelt mot tabelljumbun Sundsvall, 6–1, medan Nybro överraskande slog Björklöven med 2–1 på bortaplan.