Toronto reste sig efter dubbla målvaktssmällar

James Reimer fick en skridsko i huvudet mot Los Angeles.

Det såg ut som att Toronto hade fått två målvakter skadade i samma match.

Men James Reimer reste sig – och spikade igen mot Los Angeles.

– Någon hade varit tvungen att ställa sig och jag vet att det inte hade varit jag, säger coachen Randy Carlyle om sina valmöjligheter om Reimer tvingats bryta.

Jonathan Bernier fick ingen rolig återkomst till sin förra hemmaarena. Målvakten, som skickades från Los Angeles Kings till Toronto Maple Leafs i en bytesaffär inför den här säsongen, tvingades kasta in handduken på grund av en skada efter en period.

Los Angeles ledde då med 2-1 och trots att svenske backen Calle Gunnarsson sedan kvitterade såg läget ut att bli ännu värre för Toronto i slutet av den andra perioden.

”Hade inte varit jag...”

Efter att ha fått Jarett Stolls skridsko i huvudet blev inbytte målvakten James Reimer liggande på isen och om även han tvingats kliva av hade det varit skralt om potentiella burväktare för Toronto.

– Någon hade varit tvungen att ställa sig. Jag vet att det inte hade varit jag. Vi pratade om Scott Gordon och Rick St. Croix (båda assisterande tränare och tidigare NHL-målvakter) och de sa nej. Någon hade det blivit, men jag vet inte vem. Jag frågade Colton Orr om han hade stått i mål någon gång, men han sa nej, säger coachen Randy Carlyle enligt nhl.com.

Storspelade

Reimer repade sig dock under reklamavbrottet som följde direkt efter kollisionen och kunde fullfölja matchen. Väl på benen igen storspelade han och när slutsignalen ljöd hade inhopparen räddat 31 skott och hållit nollan.

Då Mason Raymond gjort 3-2 i box play i början av den tredje perioden bröt Toronto därmed Los Angeles nio matcher långa segersvit.

Toronto har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och ligger på tredje plats i NHL:s östra konferens.

Säsongen 2010/2012 stod Alexander Steen för 51 poäng på 72 matcher, vilket varit hans bästa notering i karriären fram tills nu.

I och med att nattens två assist i St. Louis Blues 6-2-seger står Steen nu noterad för 52 poäng, fördelat på 29 mål och 32 assist, på 55 matcher.

Tampa Bay Lightnings superstjärna Steven Stamkos bröt skenbenet i november och missade OS på grund av det.

I natt gjorde högerskytten sitt första mål sedan skadan när han satte den matchavgörande pucken mot Florida Panthers. Victor Hedman assisterade till målet.