Dagens namn: Brynolf

”Han är ett monster”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-12

Peter Forsberg hyllad i natt – trots förlust

Peter Forsbergs storspel räckte inte. Trots ett mål och en assist från ”Foppa” föll Colorado med 2-3 mot Minnesota efter förlängning på lördagsmorgonen.

– Han är ett monster, sade expertkommentatorn Pierre McGuire om svenskens insats.

MÅLSKYTT Peter Forsberg gjorde i natt första slutspelsmålet sedan comebacken.

”Monster” är i det här sammanhanget ett positivt laddat uttryck som McGuire, expert för tv-kanaler som TSN, Versus och NBC, gjort till sin gimmick. Och i natt öste den före detta Pittsburghcoachen lovord över Colorados svenske stjärna.

– Han är fantastisk. Sättet han kontrollerar och skyddar pucken på, hur han kliver in i närkamperna visar att han fortfarande är en stor spelare. Han lovade att göra en bättre match än senast och han höll sitt ord, sade Pierre McGuire bland annat när en highlight-film med ”Foppa”-sekvenser från matchen spelades upp.

Rappt avslut

Läckrast på den var utan tvekan 1-0-målet i första perioden. Peter Forsberg kom med hög fart in längs högerkanten i offensiv zon längs, vek in i mitten, höll tålamodigt i pucken innan han ordnade sitt 64:e slutspelsmål i karriären med ett rappt avslut.

Nu var inte 34-åringens insats nog för att leda Colorado till seger. Milan Hejduk ordnade visserligen en förlängning i Xcel Energy Center när han styrde in 2-2 på John-Michael Liles skott sent i den tredje perioden.

Hemmalaget Minnesota var snäppet hungrigare. Matchens gigant, finländaren Mikko Koivu, banade väg för en osannolik övertidshjälte: veteranbacken Keith Carney, 38.

Johnsson spelade 27.13

Blott 1.14 in i förlängningen sköt Carney 3-2 ur snäv vinkel efter att Koivu skapat kaos i Colorados zon.

Amerikanen gjorde bara ett mål under hela grundserien. Detta i den allra sista matchen – mot just Colorado.

Övertidsmålet gör att matchserien nu beger sig till Denver helt jämn, 1-1.

Noterbart från matchen var att Minnesotas svenske back Kim Johnsson hade mest speltid av samtliga aktörer på isen. Skåningen spelade 27.13. Han satt även utvisad när Colorado kvitterade matchen till 2-2.