Efter fem lyckominuter bortabesegrade man Tappara med 3-1 i toppmötet.

Matchhjälte blev Johan Harju med matchens två sista mål.

Brynäs vilade fyra ordinarie spelare, däribland Calle Järnkrok, inför sista omgången av gruppspelet i European Trophy.

Men trots det lyckades man som första lag besegra gruppettan Tappara med 3-1.

Efter att ha släppt in 0-1 i första perioden vände Gävlelaget matchen på 4,44 i den andra perioden.

Först satte Mads Hansen kvitteringen innan Johan Harju klev fram och avgjorde matchen. 2-1 kom på assist från Daniel Widing och Sebastian Enterfeldt. Vid avgörandet tog han fördel av slarvigt försvarsspel från Markus Kankaanperä och satte pucken från nära håll.

Djurgården tappade

Målet betyder att båda lagen stannar på 17 poäng i tabellen, men med Tappara som vinnare. Och trots att man nu är ohotad tvåa i sin grupp är man inte säkra på ett slutspelsavancemang. Det beror på att Wien och Bratislava har två gratisplatser i slutspelet som arrangörsstäder. Resultaten och den totala poängsumman för de övriga grupptvåorna blir nu avgörande.

I kväll mötte även Djurgården TPS Åbo i samma grupp och hade ledningen med 2-0 halvvägs efter dubbla mål av Henrik Eriksson. Men sedan rasade stockholmarna ihop och TPS kunde tillslut vinna med 3-2.