Dagens namn: Brynolf

Hävelids debut en mardröm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-08

Niclas Hävelids debut för New Jersey Devils blev en riktig mardröm.

Topplaget åkte på en chockförlust med 3-7 mot jumbon New York Islanders efter ett hattrick av ex-frölundaiten Sean Bergenheim.?

– Killarna borde skämmas, säger Devils coach Brent Sutter.

Niclas Hävelid hade ingen rolig debut i sitt nya lag – New Jersey Devils - i natt.

Niclas Hävelid hoppades slippa tunga förluster när han skeppades från bottenlaget Atlanta till topplaget New Jersey strax innan trading deadline. Att döma av nattens insats måste det ha känts som om han fortfarande spelade för Atlanta.

New Jersey blev nämligen förnedrat av jumbon New York Islanders. Hemmalaget gjorde sex mål på två perioder och fick Devils stjärnmålvakt Martin Brodeur utbytt.

– Killarna borde skämmas. De blev förödmjukade av ett gäng unga killar. De gjorde sju mål på oss, det säger en hel del, säger New Jerserys coach Brent Sutter till AP.

Tre av målen låg den före detta Frölundaforwarden Sean Bergenheim bakom. Den 25-årige finländaren har gjort sju mål på sina sju senaste matcher.

– Att göra sitt första NHL-mål var fantastiskt, att göra sitt första hattrick gav lite av samma känsla, säger Sean Bergenheim.

Niclas Hävelid spelade 19.28 och var minus två i sin debut för Devils. Johnny Oduya spelade 16.22 och var minus ett i plus- och minusstatistiken.

Per-Johan Axelsson gjorde sitt första mål på 19 matcher när han fastställde Boston Bruins segersiffror till 5-3 i lördagens möte med Chicago Blackhawks. Målet var 34-åringens femte för säsongen. En annan veteranen, Mark Recchi, gjorde två av Bostons mål i sin debut för laget. 41-åringen hämtades från Tampa Bay Lightning i samband med trading deadline.

”Pebben” spelade närmare 14 minuter för Boston och var plus ett. Niklas Hjalmarsson satt på läktaren för Chicago efter att ha kallats upp från farmarlaget Rockford i AHL tidigare i veckan.

Patrik Berglund spelade fram till ett av målen när St. Louis Blues föll med 3-5 mot Florida Panthers. 20-åringen fick dåligt förtroende av coachen Andy Murray och spelade bara 10.40 i matchen. Alexander Steen spelade 16.47, men gjorde inga poäng.?I Florida blev den amerikanske måltjuven David Booth tremålsskytt.

Kim Johnsson hade passningspoäng på ett av Minnesota Wilds mål i 3-4-förlusten mot Los Angeles Kings. Veteranbacken var plus två och spelade 25.15 – mest av samtliga aktörer på isen. Oscar Möller spelade 15.04 för Kings och var plus ett, utan att hamna i poängprotokollet.

Jonas Frögren tvingades lämna Toronto Maple Leafs hemmamöte med Edmonton Oilers redan i den första perioden. En ”underkroppsskada” satte stopp för den robuste backens vidare medverkan i matchen. Toronto, som förlorade med 1-4, tvingades avsluta matchen med fyra backar sedan även Mike Van Ryn gått sönder i första perioden. Sedan tidigare saknar laget stjärnbacken Tomas Kaberle med en handskada. Skadorna kan öppna upp en möjlighet för Anton Strålman, som har öst in poäng för farmarlaget Toronto Marlies i AHL den sista tiden.

I Edmonton fortsätter Robert Nilsson att vara placerad i coachen Craig MacTavishs frysbox. I natt var han åter petad. 24-åringen har inte spelat sedan 26 februari.

Niclas Wallins Carolina Hurricanes stod för en riktig kross i natt. Bortamötet med Tampa bay Lightning slutade med en 9-3-seger för det slutspelsjagande laget. Centern Eric Staal var på stort poänghumör och tangerade klubbrekordet genom att göra fyra mål och sex poäng i matchen. Finländaren Tuomo Ruutu var inte mycket sämre med fem poäng (2+3) och det nygamla nyförvärvet från Edmonton, Erik Cole, hade fyra assist.

Wallin blev poänglös men var plus ett efter att ha spelat 16.11.