Dagens namn: Brynolf

”Han var strålande”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-02

”Honken” hyllad efter stormatch i natt

Efter ett par tuffa veckor fick Johan ”Honken” Holmqvist lite frid i natt. Tampa Bays svenske keeper stoppade 28 av 29 skott när Boston besegrades med 4-1.

– Han var strålande, säger backen Shane O’Brien.

NHL
Johan Holmqvist storspelade i natt.

Tampa kom till spel hemma i St. Pete Times Forum med sex nesliga förluster i ryggen. Tack vare gediget målvaktsspel från Holmqvist och en offensiv uppvisning av poängkungen Vincent Lecavalier kunde förlustsviten brytas.

”Honken” svarade för mängder med kvalificerade räddningar, framför allt i den första perioden.

– Det började med ”Homer”, han var strålande, säger lagkamraten Shane O’Brien.

Lecavalier, 27, utökade sin ledning i NHL:s poängliga genom att göra två mål och en assist. Sammanlagt har han gjort 41 poäng på 26 matcher.

Tampas stjärna fick dock betala ett smärtsamt pris för vinsten. I den andra perioden träffades han i ansiktet av en hård puck. Trots en kraftig blåtira kunde han slutföra matchen.

– Det känns okej. Det är första gången jag får en puck i ansiktet så där hårt, och det är ju inte så roligt, säger han till AP.

Lecavaliers målsinne i kombination med tuffhet gjorde att Bostons spelare kände sig manade att lyfta på hatten.

– Det råder ingen tvekan om att han är den bästa spelaren i ligan hittills den här säsongen. Han är en svår kille att få kontroll på när han rör på benen, säger Bostons Marc Savard.

I Tampa var Andreas Karlsson tillbaka på isen efter att ha suttit på läktaren i fyra raka matcher.