Dagens namn: Sam, Samuel

”Vi hade helt enkelt tur i början”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-06

Mora krigade sig till poäng på Hovet mot Djurgården

Mora IK klarade 3–3 borta mot Djurgården och tog en viktig poäng i bottenstriden.

– Det är tufft att ligga där nere och kriga, säger tränaren Magnus Arvedson.

Moraspelarna jublar efter årets första bortaseger.

Sedan både Södertälje och Brynäs vunnit på torsdagskvällen skiljer det bara fem poäng mellan de fem lagen i botten. Varje poäng är därför så oerhört viktig och Arvedson känner pressen.

– Det är klart att jag gör, det gör nog hela laget och det är stora humörsvängningar ibland, säger han.

Mora fick en drömstart på Hovet och ledde med 2–0 redan efter 2.46. Laget var två gånger i Djurgårdens zon och Stefan Ridderwall fick släppa två puckar förbi sig efter mål av Håkan Bogg och Toni Dahlman.

– Vi var inte förtjänta av 2–0, vi hade helt enkelt tur i början, förklarar Arvedson.

Länge innan det lossnade

Det tog Djurgården 65 minuter och 26 sekunder att få hål på Mora i årets elitserie. De två första matcherna slutade med 2x3–0 men när landslagsmannen Nicklas Danielsson sköt skott nummer 62 mot Juha Pitkämäki kunde inte den finländske målvakten stå emot längre. Passningskungen Fredrik ”Linkan” Bremberg stod för en lysande framspelning.

Det gav hemmalaget nytt mod och innan perioden var över hade Dif gjort ytterligare två mål (båda i powerplay) och vänt till ledning med 3–2. Danielsson gjorde sitt andra mål och Patric Hörnqvist satte det tredje.

Den andra perioden blev en aning tätare och slutade mållös – trots att båda lagen hade ett par heta lägen.

I den tredje perioden jagade Mora kvittering och den kom – rättvist – redan efter 5.54. Pucken studsade över klubban på en Dif-försvarare och fri med Ridderwall gjorde Toni Dahlman inget misstag.

3–3 stod sig perioden ut och även förlängningen slutade mållös efter bra målvakspel från både Ridderwall och Pitkämäki.

Viktig poäng

– Vi får vara nöjda med poäng för vi gjorde ingen bra match. Det är något som klickar, sade en sur Hans Särkijärvi, tränare i Dif.

– Jag provade att ändra om i femmorna men inget hjälpte.

Arvedsson var desto mer nöjd med poängen.

– Vi har svårt när vi kommer i underläge och därför var det bra att vi kunde kvittera till 3–3. Varje poäng är så oerhört viktig. vi hade helt enkelt tur i början

Båda lagen har drabbats av flera skador den senaste tiden. En omgång återstår innan det kommer ett efterlängtat uppehåll på tio dagar för två slitna lag.