Dagens namn: Simon, Simone

Örebro avslutade året med seger

Publicerad 2020-12-30

Örebro besegrade Linköping med 3–2 - i Behrn arena där LHC inte vunnit på nästan tre år.

– Men vi borde avslutat matchen bättre och bjuder in dom i onödan i tredje perioden, sade Örebros tränare Niklas Eriksson till C More efter matchen.

Örebro föll tungt i måndags i Skellefteå. Men i hemmaborgen där örebroarna denna säsong bara gått poänglöst från en av 14 hemmamatcher tog alltså närkingarna snabb revansch.

Samtidigt förbättrades den mäktiga statistiken mot Linköping. Örebro har nu tagit trepoängare i alla de sju senaste matcherna mellan lagen. Dessutom har tio av de senaste elva mötena slutat med vinst för närkingarna. Senast LHC vann i Behrn arena var i januari 2017.

Mål i andra raka matchen

Efter knappt fem minuter gjorde Daniel Muzito Bagenda första målet när han våldsamt direktpangade in pucken i krysset bakom LHC:s målvakt Jussi Rynnäs. Örebroforwarden gjorde därmed mål för andra hemmamatchen i följd - innan dess var Muzito Bagenda mållös.

– Det är bra slit av ”Ludde” (Ludvig Rensfeldt), sen satt pucken rätt bra när jag tryckte dit den, sade Daniel Muzito Bagenda till C More efter första perioden.

– Jag tycker det är bra fart och hög intensitet därute. Vi ska försöka avsluta året på bästa sätt. Vi gör en bra förstaperiod, tillade han.

Gustafsson utökade

Efter knappt halva matchen ökade Joonas Rask på ledningen när han satte pucken mellan benen på Jussi Rynnäs i powerplay. Efterlängtat för Örebroforwarden efter 17 mållösa matcher. Och kort därefter gjorde Glenn Gustafsson 3–0, påpassligt med en backhandretur.

– Det var skönt att slå dit den. Det är väl där jag ska vara, sade Glenn Gustafsson till C More i andra periodpausen.

LHC visade god moral i den tredje perioden – kom ut starkt och reducerade två gånger om. Efter sex minuter satte Max Lindroth 3–1 från snäv vinkel efter att ha fått tillbaka sin egen sargretur, i spel i numerärt underläge. Och lite senare, i powerplay tryckte Jarno Kärki in 3–2 efter en tilltrasslad situation framöver Örebromålvakten Jonas Arntzen. Men närmare än så kom inte gästerna och Örebro avancerar till fjärde plats i tabellen, Linköping är alltjämt kvar på tolfte plats.