Dagens namn: Brynolf

Matchfakta 1-2/12

Ottawa–New York Rangers 2–5 (0–3, 1–1, 1–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-01

Första perioden: 0–1 (3,37) Daniel Girardi (3) (Marcel Hossa), 0–2 (7,23) Brendan Shanahan (8) (Scott Gomez, Marcel Hossa), 0–3 (11,40) Jaromir Jagr (7) (Michal Rozsival), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–4 (9,33) Brendan Shanahan (9) (Martin Straka) spel fem mot fyra, 1–4 (14,28) Joe Corvo (4) (Jason Spezza, Daniel Alfredsson).

Tredje perioden: 2–4 (14,02) Dany Heatley (14) (Jason Spezza, Daniel Alfredsson), 2–5 (19,18) Blair Betts (1) tom målbur.

Skott: 33–25 (6–12, 12–9, 15–4)

Utvisningar, Ottawa: 6X2. Rangers: 3X2

Målvakter, Ottawa: Martin Gerber, 75% Istid 20.00 (9 räddningar), Ray Emery, 91,7% istid 39,47 (11 räddningar).

Rangers: Henrik Lundqvist, 93,9% istid 59,31 (31 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Daniel Alfredsson, f, Ottawa, 0, 2, 3, 0, –1, 20,01.

Matchen: Sjätte raka förlusten för Ottawa som dock fortfarande leder både sin division och eastern conference. Men laget är onekligen i en djup svacka och Rangers seger var odiskutabel.

Henrik Lundqvist fortsätter att storspela. Han gjorde 31 räddningar och tog sin 14:e seger vilket han är bäst med i hela NHL.

I andra buren fick Sverigebekantingen Martin Gerber nog efter den första perioden då han släppte in tre mål.

Daniel Alfredsson fortsätter dock att plocka poäng trots förlustsviten. Han assisterade till båda Ottawas mål.

Buffalo–Carolina 8-1

(2-0, 2-0, 4-1)

Första perioden: 1-0 (1.32) Ales Kotalik 6 (Toni Lydman), 2-0 (4.18) Tim Connolly 3 (Derek Roy) spel fem mot tre.

Andra perioden: 3-0 (15.32) Adam Mair 3 (Paul Gaustad), 4-0 (16.28) Maxim Afinogenov 4 (Brian Campbell).

Tredje perioden: 5-0 (1.16) Derek Roy 9 (Tim Connolly) spel fyra mot fem, 6-0 (6.48) Thomas Vanek 7 (Drew Stafford), 7-0 (10.34) Ales Kotalik 7 (Paul Gaustad, Jaroslav Spacek) spel fem mot fyra, 8-0 (12.03) Jaroslav Spacek 6 (Maxim Afinogenov, Brian Campbell), 8-1 (18.05) Ray Whitney 12 (Bret Hedican, Dennis Seidenberg) spel fem mot fyra.

Skott: 25-21 (7-8, 9-6, 9-7).

Utvisningar, Buffalo: 11 x 2 min. Carolina: 7 x 2 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena).

Målvakter:

Buffalo: Ryan Miller 95,2% istid 60.00 (20 räddningar).

Carolina: John Grahame 68 % istid 59.52 (17 räddningar).

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 0, 0, -4, 16.54

Matchen: Utspelat för andra matchen i rad. Till skillnad från fredagsnattens drabbning med Washington hade Carolina långt ifrån marginalerna på sin sida nu.

Minst roligt hade reservkeepern John Grahame, som trots det höga antalet insläppta mål inte fick lämna isen.

– De kom emot oss med pigga ben. Släpper du in åtta mål är det något du gör fel, säger amerikanen till AP.

Han kunde i alla fall trösta sig med en räddning på Drew Staffords straff i andra perioden.

Buffalo hade sju olika målskyttar och ingen spelare med mer än tre poäng. Det kan antingen tas som ett tecken på att laget har en ordentlig bredd, eller att man saknar spets.

I nattens match kan inte det första alternativet argumenteras bort.

Detroit–Phoenix 3-2

(1-0, 0-2, 2-0)

Första perioden: 1-0 (7.46) Pavel Datsyuk 9 (Henrik Zetterberg, Brian Rafalski) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (5.17) Daniel Winnik 3 ( - ), 1-2 (14.20) Fredrik Sjöström 5 (Nick Boynton, Matt Jones).

Tredje perioden: 2-2 (0.39) Henrik Zetterberg 17 (Brian Rafalski, Chris Osgood), 3-2 (5.04) Dan Cleary 9 (Jiri Hudler, Niklas Kronwall) spel fem mot fyra.

Skott: 39-26 (15-7, 8-12, 16-7).

Utvisningar, Detroit: 3 x 2 min. Phoenix: 4 x 2 min.

Publik: 18 557 (i Joe Louis Arena).

Målvakter:

Detroit: Chris Osgood 92,3% istid 60.00 (24 räddningar).

Phoenix: Ilya Bryzgalov 92,3 % istid 59.22 (36 räddningar).

Mathias Tjärnqvist, fw, Phoenix 0, 0, 1, 0, 0, 14.04

Matchen: Ett dygn efter debaclet i Chicago (1-6) fick Ilya Bryzgalov en ny chans mellan Phoenix stolpar. Den ryske keepern revanscherade sig, men det hjälpte föga mot NHL:s kanske mest potenta offensiv.

Trots 36 räddningar fick Bryzgalovs Phoenix inkassera sin tredje raka förlust efter att ha vunnit de fyra första med den forne Anaheimmålvakten i nät.

– Vi spelade okej fem mot fem, men föll i power- och boxplay, säger Phoenixs lagkapten Shane Doan till AP.

Phoenix hade ledningen med 2-1 efter två perioder, bland annat efter en miss av Andreas Lilja som rookien Daniel Winnik konverterade till ett mål.

Henrik Zetterberg kunde kvittera 39 sekunder in i tredje perioden. Dock med en hel del tur.

– Jag försökte bara få den på mål, men pucken studsade konstigt och gick in, säger ”Zäta” efter att pucken gått i en båge över en förvirrad Bryzgalov.

Dan Cleary avgjorde sedan efter ett fint samarbete med Jiri Hudler.

Montréal–Nashville 4-5

(2-0, 1-0, 1-4, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (9.02) Chris Higgins 10 (Alexei Kovalev, Tomas Plekanec), 2-0 (13.39) Tomas Plekanec 8 (Alexei Kovalev, Patrice Brisebois).

Andra perioden: 3-0 (9.30) Guillaume Latendresse 6 (Kyle Chipchura, Roman Hamrlik).

Tredje perioden: 3-1 (8.40) Jed Ortmeyer 1 (Dan Hamhuis, Jerred Smithson) spel fyra mot fem, 4-1 (10.41) Guillaume Latendresse 7 (Roman Hamrlik, Kyle Chipchura) spel fem mot fyra, 4-2 (12.26) David Legwand 7 (Dan Hamhuis, Alexander Radulov), 4-3 (16.55) Greg de Vries 2 (Alexander Radulov, David Legwand), 4-4 (19.13) Radek Bonk 10 (Marek Zidlicky, David Legwand) spel fem mot fyra.

Straffar: 4-5 Martin Erat.

Skott: 26-44 (10-13, 7-11, 5-20, 4-0).

Utvisningar, Montréal: 3 x 2 min. Nashville: 7 x 2 min.

Publik: 21 273 (i Bell Centre).

Målvakter:

Montréal: Cristobal Huet 90.9 % istid 64.58 (40 räddningar).

Nashville: Chris Mason 66,7 % istid 13.39 (4 räddningar), Dan Ellis 90 % istid 50.25 (18 räddningar).

Matchen: På avdelningen osannolika vändningar hittar vi nattens match i Montréal.

Nashville lyckades vända ett 1-4-underläge till 4-4 på mindre än sju minuter. Därefter dödade laget matchen genom att sätta sina två första straffar i straffläggningen.

Ödets ironi gjorde att Radek Bonk fick kvittera och sätta den första straffen för Nashville. Bonk som fick lämna Montréal efter förra säsongen sedan han inte infriat förväntningarna.

Ordet revansch ville den 31-årige tjecken dock inte använda efter matchen.

– Det är inte bara på grund av att det var mitt gamla lag vi mötte som jag är exalterad. Det känns bra vilket lag du än bidrar mot. Jag trivdes jättebra här, säger Bonk till Candian Press.

Montréals coach Guy Carbonneau var av förklarliga skäl upprörd över hur en glasklar seger kunde slarvas bort.

– Första halvan av matchen var bra, resten var en katastrof, summerar han.

Toronto–Pittsburgh 4-2

(1-0, 2-0, 1-2)

Första perioden: 1-0 (3.56) Mark Bell 1 (Mats Sundin).

Andra perioden: 2-0 (2.01) Jason Blake 3 (Kyle Wellwood, Alexander Steen), 3-0 (14.09) Nik Antropov 10 (Bryan McCabe, Alexei Ponikarovsky) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (8.15) Ryan Malone 8 (Colby Armstrong), 3-2 (17.55) Erik Christensen 3 (Sidney Crosby, Ryan Whitney) spel fem mot fyra, 4-2 (19.02) Alexei Ponikarovsky 9 (Nik Antropov, Mats Sundin) mål i tom kasse, spel fem mot sex.

Skott: 41-32 (14-9, 13-11, 14-12).

Utvisningar, Toronto: 6 x 2 min. Pittsburgh: 7 x 2 min.

Publik: 19 534 (i Air Canada Centre).

Målvakter:

Toronto: Vesa Toskala 93,8 % istid 60.00 (30 räddningar).

Pittsburgh: Dany Sabourin 92,5 % istid 59.38 (37 räddningar).

Staffan Kronwall, b, Toronto 0, 0, 0, 0, 0, 5.18

Mats Sundin, fw, Toronto 0, 2, 3, 2, +1, 21.03

Alexander Steen, fw, Toronto 0, 1, 4, 0, +1, 17.15

Matchen: Snacka om lättnad för Jason Blake. Torontos dyra free agent-signing hade inför nattens möte med Pittsburgh bara gjort två mål – på 115 skott. Det senaste 18 oktober.

Därför var det naturligt att han hade svårt att dölja sin glädje när pucken gick hans väg i natt.

– Jag har inte fått den starten jag hade hoppats på i Toronto. Det var en underbar känsla att äntligen få in pucken, säger Blake, som gjorde 40 mål för New York Islanders i fjol.

Ett skönt mål blev det även för Mark Bell, som gav Toronto ledningen med sitt första för säsongen. Bell var avstängd de första 15 matcherna för att, onykter, ha orsakat en trafikolycka förra året.

– Mats (Sundin) gav mig en perfekt passning så jag försökte få pucken på mål så snabbt som möjligt. Det var en lättnad att se den gå in, säger forwarden till AP.

Mats Sundin svarade för två passningspoäng. Han har därmed gjort poäng i samtliga 15 hemmamatcher den här säsongen. Därmed har han slagit ytterligare ett klubbrekord i den klassiska lönnlövströjan.

N Y Islanders–Atlanta 0-4

(0-4, 0-0, 0-0)

Första perioden: 0-1 (0.34) Ilya Kovalchuk 21 (Tobias Enström, Niclas Hävelid), 0-2 (6.12) Eric Boulton 1 (Jim Slater, Pascal Dupuis), 0-3 (7.02) Marian Hossa 10 (Ilya Kovalchuk, Niclas Hävelid), 0-4 (19.47) Slava Kozlov 7 (Chris Thorburn, Bobby Holik).

Skott: 33-30 (9-13, 5-10, 19-7).

Utvisningar, N Y Islanders: 7 x 2 min, 1 x 5 min. Atlanta: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 15 355 (i Nassau Coliseum).

Målvakter:

N Y Islanders: Wade Dubielewicz 86,7% istid 59.58 (26 räddningar).

Atlanta: Kari Lehtonen 100 % istid 60.00 (33 räddningar).

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 1, 2, 2, +3, 21.47

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 2, 0, 0, +4, 14.14

Matchen: En lyckad NHL-comeback för Kari Lehtonen. Den finländske målvakten skadade ljumsken en vecka in i NHL-säsongen. Tidigare i veckan gjorde han smygcomeback för Atlantas farmarlag Chicago Wolves i AHL, och i natt stoppade han samtliga 33 skott när New York Islanders besegrades.

– Jag tror inte du kan fråga efter någonting bättre än vad som hände för Kari. Han var verkligen på toppen av sin förmåga, säger Atlantas coach/general manager Don Waddell till AP.

I Islanders kasse fick reserven Wade Dubielewicz en sällsynt start. Hos honom lyste rosten igenom. 28-åringen släppte in matchens första skott, från Ilya Kovalchuk efter 34 sekunder.

– Vi visste att de hade en målvakt som spelar sällan, så vi ville sätta press på dem tidigt, säger Kovalchuk, som är NHL:s bäste målskytt med 21 fullträffar hittills.

Niclas Hävelid hade två assist och Tobias Enström en passningspoäng för Atlanta.

Florida–Washington 1-2

(0-1, 0-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (3.53) Brian Pothier 2 (Alexander Ovechkin).

Tredje perioden: 1-1 (2.49) Branislav Mezei 1 (Olli Jokinen), 1-2 (4.38) Alexander Ovechkin 20 (Michael Nylander, Jeff Schultz).

Skott: 25-43 (7-16, 8-17, 10-10).

Utvisningar, Florida: 2 x 2 min. Washington: 4 x 2 min.

Publik: 14 333 (i BankAtlantic Center).

Målvakter:

Florida: Tomas Vokoun 95,3% istid 59.05 (41 räddningar).

Washington: Brent Johnson 96 % istid 60.00 (24 räddningar).

Michael Nylander, fw, Washington 0, 1, 2, 0, +2, 19.54

Nicklas Bäckström, fw, Washington 0, 0, 3, 0, -1, 14.10

Matchen: I fredagens förlustmatch mot Carolina fick Washington ingenting gratis. I natt kom utdelningen till viss del retroaktivt. Alexander Ovechkins matchavgörande 2-1-mål handlade med om tur än skicklighet.

Från sin position parallellt med målet lyckades han valla in pucken i mål.

– Det var det verkligen. Jag försökte fixa en retur åt (Viktor) Kozlov, men i stället gick den in, skrockar Ovechkin till AP.

Även om det krävdes ett turmål för att avgöra matchen rådde det ingen tvekan om att Washington förtjänade att vinna. Den sanningen kunde inte ens hemmaspelarna ignorera.

– Jag vill helst inte tänka på det. Sättet vi förlorade på stör mig. Vi blev utspelade och utarbetade. Som professionella idrottsmän måste vi hållas ansvariga, säger Floridamålvakten Tomas Vokoun, som ändå stoppade 41 skott och var hemmalagets klart bästa spelare.

– Vokoun gav oss en chans, konstaterar Floridacoachen Jacques Martin.

Tampa Bay–Boston 4-1

(2-0, 1-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (5.45) Vincent Lecavalier 17 ( - ), 2-0 (15.53) Vincent Lecavalier 18 (Brad Richards, Michel Ouellet) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2-1 (17.47) Glen Murray 7 (Dennis Wideman, Marc Savard) spel fem mot fyra, 3-1 (19.01) Mathieu Darche 3 (Filip Kuba, Chris Gratton).

Tredje perioden: 4-1 (6.13) Martin St. Louis 9 (Vincent Lecavalier, Paul Ranger).

Skott: 28-29 (11-8, 14-11, 3-10).

Utvisningar, Tampa Bay: 4 x 2 min. Boston: 3 x 2 min.

Publik: 18 444 (i St. Pete Times Forum).

Målvakter:

Tampa Bay: Johan Holmqvist 96,6 % istid 60.00 (28 räddningar).

Boston: Tim Thomas 85,7 % istid 60.00 (24 räddningar).

Andreas Karlsson, fw, Tampa Bay 0, 0, 0, 0, 0, 8.45

Per-Johan Axelsson, fw, Boston, 0, 0, 0, 0, 0, 16.17

Matchen: Efter sex raka förluster hade Vincent Lecavalier fått nog. Poängkungen gick själv ut och vann nattens möte med Boston för sitt Tampa Bay.

27-åringen hade två mål och en assist när förlustsviten förpassades till handlingarna.

– Det här var definitivt bra för självförtroendet. Man kunde känna redan från början att vi spelade bra, säger Lecavalier till AP.

Poängligaledaren fick betala ett pris för segern. I den andra perioden styrdes en puck upp i ansiktet på honom. Trots en svullen blåtira kunde han slutföra matchen.

– Det känns okej. Det är första gången jag får en puck i ansiktet så där hårt, och det är ju inte så roligt.

Lecavaliers målsinne i kombination med tuffhet gjorde att även motståndarna sjöng lovsånger kring honom.

– Det råder ingen tvekan om att han är den bästa spelaren i sporten hittills den här säsongen. Han är en svår kille att få kontroll på när han rör på benen, tycker Bostons passningsgeni Marc Savard.

I Tampa var Andreas Karlsson tillbaka i laget efter att ha suttit på läktaren i fyra raka matcher.

Philadephia–Dallas 1-4

(1-1, 0-3, 0-0)

Första perioden: 1-0 (0.41) Randy Jones 2 (Mike Richards, R.J. Umberger), 1-1 (15.25) Jeff Halpern 6 (Steve Ott, Trevor Daley).

Andra perioden: 1-2 (1.42) Jussi Jokinen 10 (Philippe Boucher, Trevor Daley), 1-3 (13.22) Antti Miettinen 3 (Sergei Zubov, Brenden Morrow) spel fem mot fyra, 1-4 (15.16) Mike Ribeiro 11 (Brenden Morrow) spel fem mot fyra.

Skott: 19-30 (4-11, 6-13, 9-6).

Utvisningar, Philadelphia: 6 x 2 min, 1 matchstraff. Dallas: 4 x 2 min.

Publik: 19 660 (i Wachovia Center).

Målvakter:

Philadelphia: Martin Biron 86,7 % istid 60.00 (26 räddningar).

Dallas: Marty Turco 94,7 % istid 59.46 (18 räddningar).

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 16.16

Loui Eriksson, fw, Dallas 0, 0, 2, 4, 0, 14.55

Matchen: Efter två raka förluster hittade Dallas Stars tillbaka till spelet som gjorde dem till ett a NHL:s hetaste lag under november.

Segern mot Philadelphia grundlades i den andra perioden, där Jussi Jokinen, Antti Miettinen och Mike Ribeiro hittade rätt.

– Vi lyckades utnyttja vår energi väldigt bra och skaffa oss en ledning. När du leder matcher slösar du inte alls lika mycket energi. Det handlar om att vinna de små slagen, power- och boxplay samt att spela enkelt, säger Dallas coach Dave Tippett till AP.

I motsats utnyttjade Philadelphia sin energi på fel sätt. När det återstod ett par minuter av matchen gav lagets slagskämpe Riley Cote Dallas rookieback Matt Niskanen en vansklig tackling. Cote fick matchstraff och riskerar att bli den femte Flyersspelaren att bli avstängd den här säsongen.

I Dallas fick Joel Lundqvist följa matchen från läktarplats sedan Antti Miettinen återkommit efter sin ljumskskada. Målskytten Miettinen tog också Loui Erikssons plats i andrakedjan med Brenden Morrow och Mike Ribeiro.

Eriksson fick i stället ta plats i fjärdekedjan, med Brad Winchester och Stu Barnes.

St, Louis–Chicago 3-1

(1-0, 2-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (3.07) Lee Stempniak 3 (Jamal Mayers).

Andra perioden: 2-0 (4.13) D.J. King 1 (Dan Hinote, Barrett Jackman), 3-0 (13.20) Mike Johnson 2 (Keith Tkachuk, Bryce Salvador).

Tredje perioden: 3-1 (10.06) Robert Lang 7 (Dutin Byfuglien).

Skott: 26-18 (6-6, 14-3, 6-9).

Utvisningar, St. Louis: 3 x 2 min. Chicago: 5 x 2 min.

Publik: 19 150 (i Scottrade Center).

Målvakter:

St. Louis: Hannu Toivonen 94,4 % istid 59.54 (17 räddningar).

Chicago: Patrick Lalime 88,5 % istid 57.05 (23 räddningar).

Christian Bäckman, b, St. Louis 0, 0, 1, 0, 0, 15.32

Matchen: I fjol gjorde han 20 mål och sågs som ett av St. Louis största utropstecken. I år har Lee Stempniak haft det tyngre. Inför mötet med Minnesota i fredags hade 24-åringen bara gjort ett mål. Ett dygn senare är han uppe i tre mål.

I natt inledde amerikanen målskyttet när St. Louis välte omkull divisionsrivalen Chicago på hemmais.

– Jag har känt på mig att det varit på väg ett tag. Jag tyckte att jag hade spelat bra i fyra, fem matcher inför fredagen, säger Stempniak till AP.

I St. Louis mål fick finländaren Hannu Toivonen starta. Han tackade genom att svara för en solid insats.

– Han var riktigt bra. Jag har sett honom en del och han är en duktig målvakt. Han är väldigt stor och täcker ytan längs isen väldigt bra, berömmer Chicagos forward Patrick Sharp.

Blues veteranforward Keith Tkachuk gjorde i natt sin 1000:e NHL-match.

Calgary–Columbus 3-4

(0-2, 2-0, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (8.20) Nikolai Zherdev 8 (Rick Nash, Mike Peca), 0-2 (19.10) Curtis Glencross 4 (Gilbert Brule, Sergei Fedorov).

Andra perioden: 1-2 (9.05) Daymond Langkow 10 (Adrian Aucoin, Dion Phaneuf) spel fem mot fyra, 2-2 (15.17) Jarome Iginla 14 (Daymond Langkow, Kristian Huselius).

Tredje perioden: 2-3 (4.07) Kris Beech 1 ( - ) spel fem mot fyra, 3-3 (4.22) Adrian Aucoin 4 (Jarome Iginla).

Overtime: 3-4 (2.03) Curtis Glencross 5 (Kris Beech, Kris Russell).

Skott: 36-26 (7-10, 13-9, 13-6, 3-1).

Utvisningar, Calgary: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Columbus: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome).

Målvakter:

Calgary: Miikka Kiprusoff 84,6 % istid 62.03 (22 räddningar).

Columbus: Fredrik Norrena 91,7 % istid 62.03 (33 räddningar).

Anders Eriksson, b, Calgary 0, 0, 1, 0, -2, 25.20

Kristian Huselius, fw, Calgary 0, 1, 6, 0, +1, 22.49

Marcus Nilson, fw, Calgary 0, 0, 1, 0, 0, 8.42

Matchen: Columbus rookieforward Curtis Glencross upplevde sin hittills största NHL-match när han i natt sänkte Calgary med två mål. 24-åringen, som själv kommer från västra Kanada, sköt avgörande 4-3 drygt två minuter in i sudden death efter stiligt förarbete av backen Kris Russell och forwarden Kris Beech.

Kristian Huselius hade en assist för Calgary och fick osedvanligt mycket istid av Mike Keenan. Efter att ha spelat under tio minuter i Calgarys senaste match fick ”Husse” nu spela hela 22.49.

I Calgary var Marcus Nilson tillbaka i spel efter att ha missat sex matcher på grund av en hjärnskakning. Bålstasonen matchades dock ytterst sparsamt av Keenan.

Los Angeles–Colorado 2-5

(2-1, 0-1, 0-3)

Första perioden: 1-0 (5.20) Raitis Ivanans 2 (Patrick O’Sullivan), 2-0 (17.12) Anze Kopitar 11 (Patrick O’Sullivan, Dustin Brown), 2-1(18.55) Paul Stastny 10 (Ryan Smyth, Scott Hannan).

Andra perioden: 2-2 (11.12) T.J. Hensick 1 (Tyler Arnason, Scott Hannan).

Tredje perioden: 2-3 (0.19) Ryan Smyth 7 (Milan Hejduk, Karlis Skrastins), 2-4 (11.25) Ryan Smyth 8 (Paul Stastny, Jeff Finger), 2-5 (14.23) Jaroslav Hlinka 3 (Ben Guite).

Skott: 19-34 (9-8, 4-17, 6-9).

Utvisningar, Los Angeles: 3 x 2 min. Colorado: 3 x 2 min.

Publik: 17 297 (i Staples Center).

Målvakter:

Los Angeles: Jason LaBarbera 89,7 % istid 45.13 (26 räddningar), Mathieu Garon 60 % istid 14.40 (3 räddningar).

Colorado: José Theodore 89,5 % istid 60.00 (17 räddningar).

Matchen: Los Angeles pangstart skrämde inte Colorado.

Paul Stastnys 1-2-reducering sent i första perioden blev startskottet på att Colorado tog över matchen. Rookien T.J. Hensick, i fjol stor stjärna i den amerikanska collegehockeyn, kvitterade med sitt första NHL-mål i sin andra NHL-match.

I den tredje perioden såg oömme Ryan Smyth till att döda matchen. 31-åringen som värvades till Colorado som free agent i somras efter en kortare utflykt till Long Island och New York Islanders.

Colorado kunde vinna bekvämt trots att både Joe Sakic och Marek Svatos saknades på grund av ljumskbesvär.