Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-14

Jumbon Luleå föll igen – trots stort övertag

Gusten Törnqvist får se pucken passera.

Efter storsegern mot Frölunda kom Luleå snabbt ner på marken.

I kväll vann laget skottstatistiken med 33–18 – men förlorade matchen med 3–2 efter sudden death.

– Det känns bittert, säger Linus Omark.

Hemmalaget Modo inledde målskyttet i slutet av den första perioden. Hans Jonssons backskott var på väg att rulla över mållinjen, men Ville Snellman ”stal” målet.

I andra perioden ägde bortalaget Luleå matchen och stjärnan Lubos Bartecko satte följdriktigt kvitteringen.

Men trots att Luleå vann skottstatistiken i mittakten med 18–6 återog Modo ledningen när Per-Åke Skröder bokstavligt talat tryckte in pucken bakom Gusten Törnqvist.

”Vi ägde matchen”

Luleå kom dock tillbaka ytterligare en gång och Linus Omark och Martin Chabada såg tillsammans till att trycka in kvitteringen och föra matchen till förlängningen.

Men där dröjde det bara 23 sekunder innan Modo avgjorde.

I ett flygande anfall spelade Niklas Sundström fram Mats Zuccarello-Aasen som direktsköt in avgörandet.

– Det känns bittert. Långa stunder ägde vi matchen och jag tycker att vi hade tillräckligt med lägen för att vinna, säger Linus Omark till ppv.