Tjeckien rörde knappast upp några oroande känslor i Tre Kronor-lägret inför morgondagens möte.

De slog Vitryssland i VM-premiären med med ”bara” 2–0.

VM i Globen fick inte någon särskilt sprakande start. Först ut i Sveriges grupp var Tjeckien och Vitryssland.

Då var det relativt folktomt, sömnigt och – framför allt – målsnålt.

Vad som länge såg ut att bli matchens enda mål kom i den första perioden. I spel fem mot tre borrade Philadelphia-stjärnan Jakub Voracek in pucken med ett slagskott via ribban.

Salak höll nollan

Sedan såg elitseriebekantingen Alexander Salak i det tjeckiska målet till att stänga igen – Vitryssland hade flera gånger bud på kvitteringsmål – och Phoenixs Radim Vrbata kunde fastställa slutresultatet till 2–0 i den tredje perioden, även det i powerplay.

Tre Kronor behöver knappast darra om de såg Tjeckien spela. De imponerade inte nämnvärt i öppningsmatchen men tog ändå en planenlig seger.

I morgon ställs Tre Kronor mot Tjeckien.