Avgjorde – med sitt första mål på två år

Publicerad 2013-01-29

AIK vände och vann mot krislaget Brynäs

Mästarna Brynäs såg ut att gå mot en efterlängtad seger.

Men AIK kvitterade i slutminuterna – och i förlängningen avgjorde Daniel Josefsson med sitt första mål sedan november 2010.

– Nu siktar vi uppåt, säger matchens lirare, ”Gnaget”-målvakten Daniel Larsson.

Brynäs hade bara vunnit en av sina åtta senaste matcher inför mötet med AIK.

Den dystra trenden tycktes dock inte tynga hemmaspelarna.

Fjolårsmästarna gjorde en av sina bästa matcher på flera månader, radade upp chanser och vann skotten med förkrossande 38–16.

Men så gäller det ju att ta vara på lägena också – och det var sämre med den viktiga detaljen.

Christian Djoos 1–0-mål i mitten av den tredje perioden, efter finfint förarbete av Calle Järnkrok, såg dock ut att räcka till en efterlängtad fullpoängare.

Första målet sedan 2010

Men med mindre än tre minuter kvar kom AIK:s replik. Broc Little kvitterade i powerplay och tog matchen till förlängning

Där klev en oväntad matchhjälte fram. Daniel Josefsson satte slutresultatet 1–2 med sitt första elitseriemål sedan den 18 november 2010.

– Vi är ju helt överlägsna, vi får inte in puckarna bara, säger en besviken Calle Järnkrok till C More.

– Det är riktigt surt just nu, man känner ju att vi är mycket bättre.

I AIK-lägret var det gladare tongångar efter matchen. ”Gnaget” har nu ”bara” 14 poäng upp till Brynäs på den sista slutspelsplatsen.

– Det var mycket spel i egen zon, men vi jobbade oss igenom det och tog oss ur pressen, säger målvakten Daniel Larsson, som gjorde en stormatch.