Dagens namn: Simon, Simone

Efter kritiken – Axelsson utvisad för filmning

Publicerad 2011-03-24

AIK och Brynäs har anklagat Färjestads spelare för att gnälla och filma. På torsdagskvällen fick lagen vatten på sin kvarn.

Peter Nolander straffades två minuter för en tripping, samtidigt åkte Dick Axelsson på två minuter för filmning.
– Han vill väl vara partisk, sa Axelsson om domarnas beslut.

Färjestad BK

Situationen kom efter knappt två minuter av mittperioden. Dick Axelsson var på väg in i offensiv zon när han stötte ihop med Peter Nolander.

Axelsson föll och domarna Patrik Sjöberg och Thomas Andersson signalerade för tripping på Nolander. Efter en kort diskussion valde de att även bestraffa FBK-spelaren.

– Jag känner att någonting är på min skridsko, så jag faller ju för att jag får något på min skridsko. Han vill väl vara partisk, säger Axelsson till TV4 Sport.

”De försöker påverka domaren”

Efter AIK:s förlust med 1-2 mot Färjestad i den första semifinalen var tränaren Roger Melin förbannad på Karlstadlaget.
– Så fort de ramlade så skrek de. Jag tycker det är tråkigt att de försöker påverka domaren på det sättet. Det känns lite jobbigt, sa han till Sportbladet.

Melin sa även att han förstod Brynäs som ansåg att FBK filmade under kvartsfinalserien.

Drygt en minut efter dubbelutvisningen rasade Martin Sevc mot domarna. FBK-spelaren, som straffades med två minuter för en hakning, ansåg att Richard Zednik filmade.

”Bara kärringar i Karlstad”

Sevc gestikulerade till domarna och tyckte inte att han skulle ha blivit utvisad.

AIK:s fans riktade också kritik mot FBK när de sjöng ”Det finns bara kärringar i Karlstad” under den andra perioden.