Dagens namn: Brynolf

Matchfakta 13/10

■ Detroit–Chicago 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-13

Första perioden: 1-0 (7.26) Henrik Zetterberg 3 (Tomas Holmström, Andreas Lilja), 2-0 (9.05) Kris Draper 3 (Tomas Kopecky).

Andra perioden: 2-1 (17.33) Patrick Sharp 1 (Pat Kane, Jonathan Toews), 2-2 (18.34) Brent Seabrook 1 (Robert Lang).

Tredje perioden: 2-3 (9.19) Robert Lang 2 (Andrei Zyuzin, Brent Seabrook) spel fem mot fyra.

Skott: 36-29 (11-9, 12-11, 13-9).

Utvisningar, Detroit: 8 x 2 min, 1 x 5 min. Chicago: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 696 (i Joe Louis Arena).

Målvakter: Detroit: Dominik Hasek 89,3% istid 58.12 (25 räddningar). Chicago: Nikolai Khabibulin 94,4 % istid 60.00 (34 räddningar).

Magnus Johansson, b, Chicago 0, 0, 1, 0, -1, 17.21

Matchen: Släkten är som bekant värst. Robert Lang dög inte i Detroit efter förra säsongen. I natt besvarade veterantjecken lagets missförtroendeförklaring genom att sänka Red Wings i Joe Louis Arena.

Lang spelade först fram till backen Brent Seabrooks 2-2-mål sent i den andra perioden, varpå han själv satte 3-2 halvvägs in i den tredje perioden.

- Det här var bara kul, sa en behärskad Lang till AP efter matchen i sin gamla hemmaarena.

För 37-åringen var segermålet en skön revansch. I fjol fick han dåligt med istid av Detroits coach Mike Babcock. Nu gav han igen.

- Han har en stor förmåga, det har det aldrig varit frågan om, försvarar sig Babcock.

Henrik Zetterberg fortsätter att producera. I natt kom säsongens tredje mål.

- Jag tycker vi började bra för kvarten, men sedan la vi av, säger han missnöjt till AP.

■ NY Rangers–Washington 3-1 (3-1, 0-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (1.33) Scott Gomez 1 (Brendan Shanahan, Jaromir Jagr) spel fem mot fyra, 1-1 (7.46) Alexander Ovechkin 2 (Mike Green, Tom Poti) spelfem mot fyra, 2-1 (13.26) Martin Straka 2 (Marcel Hossa, Jaromir Jagr) spel fem mot fyra, 3-1 (17.59) Michal Roszival 2 (Jaromir Jagr, Chris Drury) spel fem mot fyra.

Skott: 41-25 (20-7, 17-7, 4-11).

Utvisningar, N Y Rangers: 6 x 2 min. Washington: 9 x 2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden).

Målvakter: NY Rangers: Henrik Lundqvist 96% istid 59.59 (24 räddningar). Washington: Olaf Kölzig 92,7 % istid 58.01 (38 räddningar).

Michael Nylander, f, Washington 0, 0, 0, 2, 0, 19.26

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 0, 0, 0, 14.42

Matchen: Tre powerplay-mål, alla initierade av Jaromir Jagr, var precis vad New York Rangers behövde för att tillhandahålla Washington säsongens första förlust.

- Vårt powerplay vann matchen åt oss, konstaterade Rangers forward Brendan Shanahan till AP.

Scott Gomez gjorde sitt första mål i Rangerströjan innan Alexander Ovechkin kvitterade. Det var den ryske sniperns andra mål för säsongen och hans etthundrade i NHL. Detta på blott 167 matcher.

För Michael Nylander blev återkomsten till Madison Square Garden inte särskilt minnesvärd. 35-åringen registrerade inte ett enda skott mot Henrik Lundqvist, som var stabil och stoppade 24 av 25 skott.

■ St. Louis–Colorado 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Första perioden: 1-0 (1.14) Brad Boyes 4 (Keith Tkachuk, Paul Kariya), 1-1 (4.03) Paul Stastny 5 ( - ).

Tredje perioden: 2-1 (4.57) Jay McClement 1 (Lee Stempniak, David Backes), 3-1 (6.00) Dan Hinote 1 (Jamal Mayers, Steve Wagner), 4-1 (15.59) Dan Hinote 2 (Ryan Johnson, David Perron).

Skott: 23-25 (10-9, 2-10, 11-6).

Utvisningar, St. Louis: 4 x 2 min. Colorado: 4 x 2 min.

Publik: 19 150 (i Scottrade Center).

Målvakter: St. Louis: Manny Legace 96% istid 60.00 (24 räddningar). Colorado: José Theodore 82,6 % istid 60.00 (19 räddningar).

Christian Bäckman, b, St. Louis 0, 0, 0, 0, +1, 24.53

Matchen: St. Louis målvakt Manny Legace bjöd på en stark insats i nattens drabbning med Colorado. 34-åringen stoppade 24 skott och var särskilt nöjd över att ha prickat toppformen mot just Colorado.

- Det är ett av de där lagen du verkligen måste vara på tå mot. Förhoppningsvis fortsätter det så, jag respekterar det där laget så pass mycket, säger Legace till AP.

I Colorados kasse gjorde José Theodore säsongsdebut i NHL efter knäoperationen i somras. 31-åringen, som bara stoppade 19 av 23 skott i natt, har fortfarande aldrig vunnit en NHL-match mot St. Louis.

■ Dallas–Calgary 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (4.47) Mike Modano 1 (Jussi Jokinen, Jere Lehtinen), 1-1 (19.38) Jarome Iginla 1 (Alex Tanguay, Craig Conroy).

Andra perioden: 2-1 (9.05) Niklas Hagman 5 (Trevor Daley) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-2 (10.46) Matthew Lombardi 1 (Stephane Yelle).

Overtime: 2-3 (3.20) Matthew Lombardi 2 ( - ).

Skott: 26-26 (10-10, 7-5, 8-9, 1-2).

Utvisningar, Dallas: 4 x 2 min. Calgary: 6 x 2 min.

Publik: 17 132 (i American Airlines Center).

Målvakter: Dallas: Marty Turco 88,5% istid 63.20 (23 räddningar). Calgary: Miikka Kiprusoff 92,3 % istid 63.18 (24 räddningar).

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 23.37

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 2, 0, 13.33

Anders Eriksson, b, Calgary 0, 0, 1, 0, +2, 15.35

Kristian Huselius, f, Calgary 0, 0, 1, 0, -1, 20.14

Marcus Nilson, f, Calgary 0, 0, 1, 0, 0, 11.21

Matchen: Calgary kan pusta ut. Tack vare en stark insats av forwarden Matthew Lombardi inkasserade laget i natt sin första seger för säsongen.

Lombardi, 25, klev in i handlingen halvvägs in i den tredje perioden. Då kvitterade han till 2-2. I förlängningen snodde han sedan pucken av Dallas kapten Brenden Morrow och satte pucken från den vänstra tekningscirkeln.

Mike Modano gjorde sitt 508:e NHL-mål för Dallas. 37-åringen behöver bara göra ytterligare fyra poäng för att matcha backen Phil Housleys poängrekord för spelare födda i USA - 1 232 poäng.

I Dallas var Loui Eriksson petad för fjärde matchen i rad. Backen Nicklas Grossman har skickats till AHL för att få istid efter sin axelskada.

■ Edmonton-Vancouver 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)

Första perioden: 0-1 (10.27) Henrik Sedin 1 (Daniel Sedin, Kevin Bieksa), 0-2 (12.51) Rick Rypien 1 (Jeff Cowan, Alexandre Burrows), 1-2 (19.50) Sheldon Souray 1 (Sam Gagner, Shawn Horcoff).

Andra perioden: 1-3 (3.12) Alexandre Burrows 1 (Rick Rypien) spel fyra mot fem, 2-3 (17.21) Raffi Torres 1 (Andrew Cogliano, Sam Gagner) spel fem mot fyra, 2-4 (17.41) Brendan Morrison 2 (Kevin Bieksa, Roberto Luongo).

Tredje perioden: 2-5 (17.50) Markus Näslund 2 (Brendan Morrison).

Skott: 30-19 (13-10, 7-4, 10-5).

Utvisningar, Edmonton: 1 x 2 min, 1 x 5 min. Vancouver: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place).

Målvakter: Edmonton: Mathieu Garon 72,7% istid 23.12 (8 räddningar), Dwayne Roloson 75 % istid 36.42 (6 räddningar). Vancouver: Roberto Luongo 93,3 % istid 60.00 (28 räddningar).

Dick Tärnström, b, Edmonton 0, 0, 0, 0, 0, 18.13

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 1, 0, 0, 5.43

Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 0, 2, -1, 21.23

Markus Näslund, f, Vancouver 1, 0, 2, 0, +2, 16.13

Daniel Sedin f, Vancouver 0, 1, 3, 0, +1, 14.30

Henrik Sedin, f, Vancouver 1, 0, 1, 2, +1, 16.58

Matchen: Vancouver återhämtade sig väl efter brakförlusten, 2-8, mot Philadelphia senast.

Mot Edmonton kunde laget utnyttja darrigt målvaktsspel av andrekeepern Mathieu Garon, som fick lämna isen tidigt i andra perioden efter att ha släppt in tre puckar på elva skott.

Henrik Sedin inledde målskyttet med sin första fullträff för säsongen medan Markus Näslund stängde tillställningen sent i den tredje perioden med sitt andra för säsongen.

Vancouver kunde glädjande nog komma till spel med forwarden Ryan Kesler i laguppställningen. Detta två dygn efter att han brutalt crosscheckats i ansiktet av Philadelphias buse Jesse Boulerice, som stängts av 25 matcher för förseelsen.

I Edmonton hade Robert Nilsson minst istid av alla - bara 5.43.

■ Los Angeles-Boston 6-8 (1-1, 2-3, 3-4)

Första perioden: 0-1 (16.54) Phil Kessel 1 (David Krejci), 1-1 (19.47) Brad Stuart 1 (Alexander Frolov, Ladislav Nagy) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (4.05) Glen Murray 1 (Marc Savard, Zdeno Chara) spel fem mot fyra, 1-3 (5.56) Aaron Ward 1 (Milan Lucic, Phil Kessel), 1-4 (8.56) Phil Kessel 2 (Marc Savard, Patrice Bergeron) spel fem mot fyra, 2-4 (17.45) Brady Murray 1 ( - ), 3-4 (19.11) Anze Kopitar 1 (Mike Cammalleri, Dustin Brown) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-5 (1.27) Phil Kessel 3 (Marc Savard, Andrew Ference), 4-5 (4.37) Mike Cammalleri 5 (Derek Armstrong, Alexander Frolov), 5-5 (8.19) Anze Kopitar 2 (Lubomir Visnovsky, Rob Blake) spel fem mot fyra, 5-6 (9.42) Marc Savard 1 (Glen Murray, Peter Schaefer) spel fem mot fyra, 5-7 (15.19) Milan Lucic 1 (David Krejci, Zdeno Chara), 5-8 (18.33) Chuck Kobasew 3 (Per-Johan Axelsson, Marc Savard) spel fem mot sex, mål i tom kasse, 6-8 (19.55) Patrick O’Sullivan 1 (Michal Handzus, Ladislav Nagy) spel fyra mot fem.

Skott: 31-31 (11-12, 13-11, 7-8).

Utvisningar, Los Angeles: 8 x 2 min, 1 x 5 min. Boston: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 064 (i Staples Center).

Målvakter: Los Angeles: Jonathan Bernier 76,7 % istid 59.03 (23 räddningar). Boston: Manny Fernandez 80,6 % istid 59.53 (25 räddningar).

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 1, 1, 0, +1, 13.36

Matchen: För ett drygt år sedan insjuknande Bostons talangfulle forward Phil Kessel i testikelcancer. Efter en tids frånvaro var han tillbaka i spel, men det är först nu som 20-åringen tagit steget fullt ut.

I natt svarade han för ett hattrick och en assist i vad som blev en riktig målorgie mot Los Angeles Kings.

Poängmässigt överglänstes Kessel av kedjekamraten Marc Savard, som gjorde ett mål och fyra assist.

Ett hattrick, fast ett “Gordie Howe hattrick” - mål, assist och slagsmål - svarade Bostons spännande rookieforward Milan Lucic för. 19-åringen ledde i fjol Vancouver Giants till seger i det kanadensiska juniormästerskapet Memorial Cup och har av experterna liknats vid Bostons gamle 50-målsskytt, Cam Neely.

I Kings gjorde Södertäljebekante slovenen Anze Kopitar två mål.