Anaheim–Dallas 2-5

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-13

(0-1, 2-1, 0-3)

Första perioden: 0-1 (6.28) Mike Ribeiro 1 ( - ).

Andra perioden: 0-2 (1.28) Jere Lehtinen 2 (Stephane Robidas, Mike Ribeiro) spel fem mot fyra, 1-2 (3.41) Teemu Selänne 1 (Scott Niedermayer, Ryan Getzlaf) spel fem mot fyra, 2-2 (16.19) Travis Moen 1 (Todd Bertuzzi).

Tredje perioden: 2-3 (5.47) Mike Modano 1 (Mike Ribeiro, Stephane Robidas) spel fem mot fyra, 2-4 (6.42) Brad Richards 1 (Loui Eriksson, Joel Lundqvist), 2-5 (14.36) Loui Eriksson 2 (Brad Richards, Joel Lundqvist).

Skott: 22-30 (7-10, 5-13, 10-7).

Utvisningar, Anaheim: 7 x 2 min. Dallas: 7 x 2 min.

Publik: 17 181 (i Honda Center).

Målvakter:

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 83,3% istid 59.58 (25 räddningar).

Dallas: Marty Turco 90,9 % istid 60.00 (20 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 0, 0, -1, 14.04

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 1, 0, +1, 21.35

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 1, 0, +2, 14.47

Loui Eriksson, f, Dallas 1, 1, 4, 2, +1, 15.51

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 2, 0, 0, +2, 12.48

Matchen: Dallas Stars är på god väg att skicka de regerande Stanley Cup-mästarna på sommarlov. I natt tog laget sin andra raka seger i ”ankdammen”. Och återigen imponerade laget stort.

Visserligen lyckades Anaheim äta sig ikapp till 2-2 i den andra perioden, men när gästerna tryckte på gaspedalen i tredje tog spänningen slut. Mike Modano sköt 3-2 i powerplay efter att Niklas Hagman förtjänstfullt skymt Jean-Sebastian Giguere. Det var Dallas sjätte mål i numerärt överläge i den här serien hittills.

Mindre än minuten senare satte nyförvärvet från Tampa, Brad Richards, 4-2 med ett distinkt handledsskott mellan benen på Giguere. Detta sedan Joel Lundqvist absorberat en hård tackling från Mathieu Schneider för att få pucken till Loui Eriksson, som frispelade Richards med en crosspassning.

Eriksson satte sedan själv 5-2 på Richards passning med drygt fem minuter kvar av matchen.

Dallas leder med 2-0 i matcher.

Montréal–Boston 3-2

(1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (18.30) Roman Hamrlik 1 (Bryan Smolinski, Steve Bégin).

Andra perioden: 2-0 (1.50) Sergej Kostitsyn 2 (Patrice Brisebois, Alexej Kovaljov).

Tredje perioden: 2-1 (3.58) Peter Schaefer 1 (Petteri Nokelainen), 2-2 (9.34) David Krejci 1 (Marco Sturm, Marc Savard).

Förlängning: 3-2 (2.30) Alexej Kovaljov 1 (Andrej Markov, Tomas Plekanec) spel fem mot fyra.

Skott: 31-39 (8-12, 13-13, 4-11, 6-3).

Utvisningar, Montréal: 7 x 2 min. Boston: 9 x 2 min.

Publik: 21 273 (i Bell Centre).

Målvakter:

Montréal: Carey Price 94,9% istid 62.22 (37 räddningar).

Boston: Tim Thomas 90,3 % istid 61.50 (28 räddningar).

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 2, 0, -1, 18.04

Matchen: Med ett välplacerat slagskott i krysset satte Montréals tillförordnade lagkapten Alexej Kovaljov punkt för nattens match två i slutspelsserien mot Boston. Den ryske pucktrollaren blev matchhjälte under ett powerplay i förlängningen sedan hans lag tappat en 2-0-ledning i den tredje perioden.

– Det kändes som vi hade så många chanser i dag och inte kunde få in pucken, samma sak senaste matchen, då missade jag öppet mål. Jag är glad att pucken gick in den här gången, säger Kovaljov till AP.

Serien flyttar nu till Boston, där match tre spelas i TD Northbank Garden redan i natt.

– Det här var definitivt en av deras bättre matcher mot oss, men det kommer bli ännu tuffare för oss att möta dem i deras egen byggnad, konstaterar Kovaljov, vars Montréal vunnit samtliga tio möten med Boston den här säsongen.

Hemmalagets rookiekeeper Carey Price stoppade 37 av 39 skott och var stundtals briljant mellan stolparna.

– Det var bara en stor lättnad att vi grejade det här, säger 20-åringen, som i fjol blev utsedd till mest värdefulla spelare i både JVM med Kanada och i AHL-slutspelet Calder Cup.

Price vann båda titlarna.

Detroit-Nashville 4-2

(1-0, 2-2,1-0)

Första perioden: 1-0 (2.26) Darren McCarthy 1 (Dallas Drake, Mark Hartigan).

Andra perioden: 2-0 (0.39) Nicklas Lidstrom 1 (Brian Rafalski, Tomas Holmström) spel 5/4, 2-1 (2.19) Alexander Radulov 1 (Martin Erat, Marek Zidlicky) spel 5/4, 2-2 (2.30) Jordin Tootoo (2) (Shea Weber), 3-2 (5.00) Kris Draper 1 (Mikael Samuelsson, Jiri Hudler).

Tredje perioden: 4-2 (10.03) Tomas Holmstrom 1 (Pavel Datsyuk, Brian Rafalski).

Skott: 38-27 (11-15, 14-5, 13-7).

Utvisningar, Detroit: 7 x 2 min. Nashville: 10 x 2 min.

Publik: 20 066 (i Joe Louis Arena).

Målvakter:

Detroit: Dominik Hasek 92,5 % istid 59.49 (25 räddningar)

Nashville: Dan Ellis 89,4 % istid 58.10 (34 räddningar).