”Vi är inte bara busar”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-18

Firma Ledin/Jämtin bakom 6–0-krossen av Skellefteå

Andreas Jämtin spelade fram Per Ledin.

Målet betydde 2–0 och blev början till slutet för Skellefteå som sa tack och hej till slutspelet i kväll.

– Vi är inte bara busar, utan kan även göra mål och pass, säger Ledin till ppv.

Skellefteå, som var piskat att vinna i kväll för att inte säsongen skulle vara över, behövde ett ledningsmål för att kunna störa HV 71 i Kinnarps Arena.

Men Erik Forssells jättechans rensades undan på mållinjen av HV:s Pasi Puistola.

”Underbar passning”

I stället kunde pånyttfödde skyttekungen Jukka Voutilainen sätta 1–0 till HV på straff efter att Per Ledin rivits ner. Sedan, med bara 43 sekunder kvar av andra perioden, höll sig Ledin framme och styrde in Andreas Jämtins passning i mål.

– Underbar passning av Jämtin. Det var bara att hålla ner klubban. Vi är inte bara busar, utan kan även göra mål och pass, säger Ledin till ppv.

Tre mål på 44 sekunder

I andra perioden tvingades Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv utgå efter att ha tappat hjälmen och fått en skridsko på läppen. Därefter, med andremålvakten Nicklas Dahlberg i målet, sjönk Skellefteå som en sten.

På bara 44 sekunder gjorde HV 71 tre mål och dödade matchen. Jonas Johansson tryckte in 3–0, Jan Hrdina pricksköt 4–0 och Martin Thörnberg bjöds på 5–0-målet då Dahlberg enkelt släppte in en lös ispuck mellan benen.

Resten av matchen blev en transportsträcka och Jan Hrdina kunde fastställa slutresultatet till 6–0 i tredje perioden.