Dagens namn: Nils

Sjävmål gav Malmö segern

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-30

”Typiskt för ett sånt här derby”

Bilden av en förlorare: Rögles målvakt klarade skottet med benskyddet, pucken studsade ut på egna backen och returnerade in i mål.

Helhetsintrycket var att det var mer Rögle som förlorade, än Malmö som vann med 1–0 (0–0, 0–0, 1–0).

För Rögle var lite rappare, och farligare men förlorade snöpligt på ett självmål.

Utan Kenny Jönsson i Rögle lutade det på förhand åt Malmöseger.

Men den satt hårt inne inför 5434 i Malmö ishall.

Målet kom drygt tre minuter före slutsignalen. Och det var spel fyra mot fyra när Mikael Wahlberg sköt pucken som flippade in via benskydd och Rögleback.

– Typiskt för ett sånt här derby med två disciplinerade lag. Vi gjorde en jäkligt bra bortamatch, och hade väldig energi och de hade en bra målvakt i Corey Hirsch, sade Rögles tränare Gunnar Persson.

I Ängelholm tidigare i höst vann Rögle med 4–3 efter att ha varit i ledning med 4–0 med Kenny Jönsson som dirigent.

På onsdagen i Malmö gick det nästan lika bra utan Tre Kronor-backen, som vilar efter en hjärnskakning.

Första perioden skapade laget fyra fina lägen.

Malmö hade en målchans, när pucken låg och snurrade nära mållinjen i slutet av perioden.

Under hela matchen duggade utvisningarna tätt, totalt utdömdes 12 tvåminuters för Malmö och åtta för Rögle.

Under en Malmöutvisning i början av den sista perioden tryckte Rögle på och hade en trippelchans utan att få pucken förbi Corey Hirsch.

Och det var målvakten som Malmös tränare Lars ”Osten” Bergström berömde mest:

– Bra målvaktspel, och bra backar också men jag hade förväntat mig mer av våra anfallare. Fast de chanser vi hade var klarare än Rögles, sade Osten som passade på att känga till Rögle:

– Det har kommit osakliga och osmakliga brandfacklor från Röglehåll före den här matchen.

Osten fortsatte på ämnet de nya röda tröjor som Malmö bar för första gången:

– Röda inte för att symbolisera att det är nära jul, utan för att vi spelar med hjärtat.

Visst stämde det. Malmö växte i takt med att Rögle kroknade och förlorade kampen mot de egna misstagen.

Hammarby vann mot Björklöven med hela 6–3. Det var Stockholmslagets första vinst i full tid sedan matchen mot Rögle den 23 oktober.

Mötet mellan Skellefteå och Almtuna gick till sudden death vid 3–3. Skellefteå vann sedan med 4–3 och leder därmed tabellen. Bottenlaget Arboga förlorade mot AIK, 1–4 och ligger kvar på näst sista plats. Växjö utklassade Nyköping med 5–0 och matchen mellan Bofors och Nybro slutade 3–1 för Karlskogalaget.