HV71 gjorde ny stark sista period

Två mål på 50 sekunder.

HV71:s nya målexplosion i sista perioden sänkte Timrå.

– En match är 60 minuter, det såg vi förra matchen, säger Andreas Falk.

HV71 gjorde fem mål på fem minuter i den tredje perioden och vände 2-7 till 7-7 mot AIK senast. Även mot Timrå dröjde det till den sista perioden innan HV vaknade. Men då exploderade det rejält – även om det "bara" blev tre mål på fem minuter den här gången.

Andreas Falk spräckte nollan efter 4.30.

– Jag lyckades äntligen göra mål. Det har varit lite tungt med det i år, säger Falk till Canal plus.

Timrå reducerade

50 sekunder senare kom 2-0 efter att Jesse Joensuu satt en backhand bakom Stefan Ridderwall. Fyra minuter senare utökade hemmalaget. Kamil Piros snärtade in matchavgörande 3-0.

Timrå reducerade med drygt tre minuter kvar genom Petr Vampola, men närmare än så kom aldrig bortalaget.

– En match är 60 minuter, det såg vi förra matcher. Till slut lossnade det och vi gjorde tre mål ganska snabbt.

Vi jobbade och jobbade och jobbade och till slut fick vi dit den, säger Falk.