Dagens namn: Nils

Nashville pressade Chicago – men fick ge sig

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-28

OS-klare Hörnqvist mållös

NEW YORK. Nyblivne OS-spelaren Patric Hörnqvists Nashville pressade suveräna Chicago på bortaplan i natt, men fick till sist se sig besegrat med 5-4.

NHL

Blott 44 sekunder återstod när Blackhawks unge stjärna Patrick Kane knäckte Nashville med det avgörande 5-4-målet.

Det var kulmen på en dramatisk, svängig och sevärd match i United Center.

Såg avgjort ut

Gästerna från country-mekkat hade ledningen med 2-1 efter två perioder, men under några särskilt frustande minuter i mitten av tredje perioden gjorde Hawks tre raka mål och såg i det läget ut att ha avgjort

Predators har dock karaktär och kom tillbaka. Dan Hamhuis reducerade när klockan stod på 15.38 och mindre en minut senare smackade Cody Franson in kvitteringen.

En poäng borde därmed ha varit bärgad, men då klev alltså Kane – som aldrig slutar spela – in i handlingen och så var festen förstörd.

Patric Hörnqvist lämnade isen utan poäng, men var i högsta grad inblandad i förarbetet till Fransons kvittering och kunde gott ha fått en assist där.

Thuresson fick sex minuter

Nashvilles andra svensk, Andreas Thuresson, kallades lagom till Chicago-matchen upp från farmarlaget i Milwaukee och fick spela exakt sex minuter.

Däremot låg småländske Chicago-backen Niklas Hjalmarsson nerbäddad i feber.

En sällsam liten notering, till sist:

Nashville gjorde inga mål i powerplay i natt, men det behöver de inte skämmas för.

Chicago har inte släppt in ett mål i numerärt underläge på hemmaplan sedan 15 november.