Magnus Wernblom fixade extrapoängen åt Modo.

Modos Magnus Wernblom är fortsatt stekhet.

I dag sänkte han Färjestad med två nya mål och gick upp i skytteligaledning.

– Bra utdelning, säger Wernblom till ppv efter 3–2-segern i sudden death.

Magnus Wernblom har vaknat till liv på ålderns höst och öser in mål. Hans två kassar borta mot Färjestad i dag var sjunde och åttonde målet för säsongen och han toppar nu elitseriens skytteliga.

– Vi gör kanske vår bästa match för säsongen, säger Wernblom till ppv efter matchen.

Färjestad gick annars till första pausvilan med en 1–0-ledning. Peter Nordström snurrade runt ett halvt varv och hängde upp pucken i nättaket.

Nordström sågade sitt eget lag

Men trots ledningen var ”Norda” arg när han intervjuades av ppv.

– Modo är bättre och vi måste upp ett snäpp, ta initiativ. Vi måste bli bättre individuellt, sa han.

– Modo står för farten och fläkten. Var och en i vårt lag måste ta ta tag i det. Det håller inte att lita på att kompisen ska fixa det.

I den andra perioden skärpte sig Färjestad – och vann skotten med 14–3. Men det var märkligt nog Modo som gjorde mål.

Gustavssons nolla sprack

I power play höll sig kämpen Magnus Wernblom framme vid mål och rakade in pucken efter att Per Hållberg lagt in den i trafiken framför Jonas Gustavsson.

Färjestads 22-årige reservmålvakt hade hållit nollan i drygt fyra perioder, men tvingades till slut kapitulera.

I den tredje perioden fick Färjestad en drömstart. Rickard Wallin snurrade runt kassen, la in den på mål och på returen höll sig Dominik Granak framme och tryckte in sitt första mål för säsongen.

Onödig utvisning sänkte Färjestad

Men värmlänningarnas lycka blev kortvarig. Bara 52 sekunder senare smällde Per-Åge Skröder in kvitteringen med ett direktskott.

Och med 20 sekunder kvar av ordinarie tid kom situationen som blev matchavgörande. Färjestads Mikael Johansson drog på sig en utvisning och 34 sekunder in på sudden death tryckte Wernblom in segerpucken.