Dagens namn: Brynolf

HV 71 befäste sin andraplats

Publicerad 2013-03-02

I sista hemmamatchen i grundserien tog HV71 tre viktiga poäng i kampen om andraplatsen i tabellen.

Rögle besegrades med 3–1 utan att Jönköpingslaget visat upp någon bländande slutspelsform.

Hemmalaget fick bra utdelning i den första perioden. Trots att Rögle vann skotten med 15–7 gjorde HV två mål, genom Dan Spang och Oscar Sundh.

De första 20 minuterna bjöd annars på tempofattigt spel där Rögle skapade de hetaste chanserna, men Jonas Gunnarsson höll tätt i HV-målet.

Skånelaget fick bästa tänkbara start på den andra perioden, då Juhamatti Aaltonen spelade fram Mike Iggulden till reduceringsmålet efter drygt tre minuter.

Igguldens 13:e mål

Målet betydde Igguldens 13:e mål för säsongen.

När sedan Rögle fick spela powerplay skapade i stället HV:s Jesper Fasth det bästa läget med ett snärtigt handledsskott i stolpen, och inte heller när bortalaget fick spela med två spelare fler på isen lyckades man skapa några riktigt heta chanser.

I stället punkterade hemmalaget matchen när Marcus Nilson satte 3–1 i mitten av den tredje perioden. Därmed befäster HV sin andraplats i tabellen med en match kvar att spela av grundserien.