Laget föll tungt med 1–5 borta mot Skellefteå.

– Nu har man satt ribban hyfsat högt, säger Skellefteås tremålsskytt Oscar Möller till TT.

Ulf Samuelssons utbrott ska enligt Allehandas webbchef Markus Sandin ha hänt under en träning för två dagar sedan.

48–åringen uppges ha skrikit: "If you gonna compete on this level like this, you can go fuck yourself."

Fritt översatt: Om ni ska uppträda på det här sättet på den här nivån kan ni dra åt helvete.

Den utskällningen verkar inte ha gett någon positiv effekt i Modos trupp inför torsdagens elitseriepremiär.

Utklassade i första period

Efter en period mot Skellefteå låg Modo under med 0-4 och valde att byta ut målvakten Oscar Ahlsenfelt.

Nyinsatte Bernhard Starkbaum fick kapitulera efter knappt tre minuter i den andra perioden när Oscar Möller gjorde 5–0 och fullbordade sitt hattrick.

– Vi har tränat ruskigt hårt under sommaren. Jag känner mig otroligt stark och pigg på isen. Det känns som om hela laget orkar mer i år, säger Oscar Möller till TT.

Halvvägs in i matchen satte Richie Regehr Modos enda mål, han gjorde 5–1 i powerplay.

Resten av matchen blev mållös och Modo fick inleda elitserien med ett tungt nederlag.