”De är bra på att ramla och kasta sig”

Antti-Jussi Niemi sänkte Martin Thörnberg och fick matchstraff.

Efter att Frölunda förlorat gick tränaren Per Bäckman till attack mot HV 71:

– Thörnberg och flera andra i HV är bra på att ramla och kasta sig på isen.

Hemmastarka HV 71 är obesegrat i Kinnarps Arena och tog följdaktligen ledningen. Efter att Andreas Holmqvist slagit hål i luften snodde Stefan Pettersson åt sig pucken och spelade fram Jonas Johansson som stötte in 1–0. Och i början av andra perioden utökas ledningen. Johan Davidsson trampade runt kassen och spelade bak till Pasi Puistola som direktsköt 2–0.

Äntligen för Kariya och Morrison

Men Frölunda arbetade sig tillbaka. Först petade Steve Kariya in reduceringen efter en tilltrasslad situation. Och sedan styrde Justin Morrison in kvitteringen på Antti-Jussi Niemis skott.

Målen var Kariyas och Morrisons första för säsongen och Frölunda, som haft det tungt på slutet, kändes på gång.

Men i den andra periodens absolut sista sekund inträffade situationen som blev omdiskuterad.

Bäckman skällde ut domarna

Antti-Jussi Niemi sänkte Martin Thörnberg med en armbåge i ansiktet efter avblåsning och fullt tumult utbröt. När krutröken skingrats valde domaren Marcus Vinnerborg att ge Niemi matchstraff – något som fick tränaren Per Bäckman att bli vansinnig.

Svt:s bilder visar hur Bäckman inför tredje perioden skäller ut domartrion.

I det efterföljande numerära överläget satte just Martin Thörnberg 3–2 efter fin framspelning av Johan Davidsson.

Thörnberg tvåmålsskytt

Frölunda kämpade sig dock tillbaka ytterligare en gång och kritiserade Michael Holmqvist kvitterade till 3–3.

Men HV skulle få sista ordet. Med fyra minuter kvar snirklade Björn Melin runt kassen och sköt in 4–3. På slutet kunde Martn Thörnberg sätta 5–3 i tom kasse.