Dagens namn: Brynolf

Här slår han av klubban i ilska

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-11

Ryssland avgjorde med fem sekunder kvar – då blev Lundqvist rasande

Ryssland avgör – och Henrik Lundqvist avreagerar sig genom att slå av målvaktsspaden mot ribban.

Alexander Ovetjkin avgjorde – med fem sekunder kvar.

Då blev målvakten Henrik Lundqvist så förbannad att han slog av klubban mot ribban.

– Alla var beredda att offra en hörntand. Synd att det blev ett sånt slut, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

Mattias Weinhandl inledde det svenska målskyttet när han som så många gånger förr den här säsongen tog emot Tony Mårtenssons passning och snärtade in pucken i nät.

5,6 sek från sudden

Alexander Semin kvitterade, men med bara 50 sekunder kvar av andra perioden vallade Jonas Frögren pucken i sargen, Tony Mårtensson snodde åt sig pucken och tryckte in 2–1.

Men Sverige, som bara hade fyra backar att tillgå på grund av skador och avstängningar, kunde inte hindra Ryssland från att kvittera i början av den tredje perioden.

Henrik Lundqvist, som annars varit magnifik matchen igenom, släppte retur på Danis Zaripovs skott och Sergej Fedorov petade in pucken.

”Alla levde upp”

Matchen såg ut att gå mot förlängning. Men då, med 5,6 sekunder kvar, avgjorde Alexander Ovetjkin.

Henrik Lundqvist var nära att rädda skottet, men pucken åkte upp i luften och singlade försmädligt in strax över mållinjen. Lundqvist blev så förbaskad att han med full kraft slog av klubban mot ribban och drog på sig tio minuters utvisning.

– Alla levde upp till sina roller och gjorde en riktigt bra match. Viktigt att vi visade att vi kunde spela mot de här, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson till TV6.

– Sedan hade vi otur som blev av med två backar. De som var kvar fick slita ont. ”Bagarn” (Johan Andersson) gick in i två perioder som back och gjorde det kanonbra.