Dramat i natt – "Foppa” lämnade isen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-07

Pepsi Center höll andan: "Det är ingen fara”

Hela Pepsi Center höll andan när Peter Forsberg, 34, lämnade isen.

Men efter att ha försvunnit från båset en stund återvände ”Foppa” – och hjälpte Colorado Avalanche till sin femte raka seger när Anaheim Ducks besegrades (1–0).

– Det är ingen fara, säger stjärnsvensken.

NHL

Det var i den första perioden som Peter Forsberg skrämde slag på hemmapubliken. Efter att ha fått Corey Perrys oaktsamma slag över handleden lämnade ”Foppa” isen – och båset. Han kunde dock återvända relativt omgående.

Efteråt gav han lugnande besked.

– Det är ingen fara. Det var faktiskt min skridsko som var problemet, inte fotleden. Den krånglade, men det var inget stort problem, säger han till Rocky Mountain News.

Peter Forsberg blev återigen isen poänglös i natt, men kunde glädja sig åt en ny tvåpoängare. ”Foppa” spelade över 21 minuter i den profilstarka kedjan med Joe Sakic och Milan Hejduk. Han svarade ännu en gång för en solid insats och glimtade till med ett par av sina patenterade smörpassningar.

Stal pucken

Bästa chansen att göra mål i kom i slutminuten. Anaheim hade plockat ut sin schweiziske målvakt Jonas Hiller när ”Foppa” fick kontroll på pucken. Innan han hann skicka den mot den öppna kassen kom Anaheimforwarden Todd Bertuzzi i vägen och stal pucken från svensken.

Colorados och matchens enda mål prickades in av unge forwarden Wojtek Wolski i mitten av den andra perioden. Fler mål blev det inte, trots att Colorado fick mängder av chanser i powerplay mot de odisciplinerade regerande Stanley Cup-mästarna.

Bäst på isen var de båda målvakterna José Theodore, Colorado, och Hiller, Anaheim. Theodore stoppade 27 skott och höll nollan för andra gången den här säsongen.

En skön revansch för kanadensaren, som har hittat formen efter två ojämna år.

– Jag har alltid trott att jag kunde bli en av de bästa målvakterna i den här ligan. Jag sätter mycket press på mig själv och så här långt har det gått bra, säger Theodore till AP.