Hattricksuccé av KHL-forwarden

Publicerad 2014-09-15

Andreas Thuresson i Tre Kronor-dressen.

Tre poäng i debuten och i dag fortsatte succén för nyblivne svenske KHL-spelaren Andreas Thuresson.

När Sibir Novosibirsk vann med 4-1 mot Barys Astana gjorde ex-brynäsaren hattrick.

KHL-äventyret i Sibir Novosibirsk har börjat på bästa tänkbara sätt för Andreas Thuresson. Redan i debutmatchen så gjorde han två mål och en assist när laget besegrade Metallurg Novokuznetsk. 26-åringen följde upp det med poäng i två efterföljande matcherna innan han i dag låg bakom allt i Sibir Novosibirsk seger mot Barys Astana.

Nära poängligatoppen

Efter att bortalaget gjort 0-1 tidigt så kvitterade Thuresson i slutet på första perioden i powerplay. Även andra målet kom i spel fem mot fyra i början av tredje perioden innan han satte hattrickmålet i öppen kasse med 1.14 kvar att spela.

Därmed står Thuresson nu på åtta poäng (6+2) efter fyra spelade matcher. Leder poängligan gör Sergej Mozyakin på tio poäng (5+5).

Även Oscar Möller blev matchhjälte när han satte två straffar, varav den sista avgörande, när AK Bars Kazan bortaslog Lokomotiv Jaroslavl med 3-2.