Svensksuccé i KHL:s premiäromgång

Publicerad 2014-09-06

Både Andreas Thuresson och Patrik Hersley har KHL-debuterat för Sibir Novosibirsk.

Det blev succé.

Tillsammans låg de bakom tre av sex mål i 6-1-segern mot Metallurg Novokuznetsk.

Både Andreas Thuresson och Patrik Hersleys flyttar till KHL drog ut på tiden. Thuressons första flytt sprack när Lev Prag drog sig ur ligan på grund av ekonomiska problem och Patrik Hersleys kontrakt skrevs inte på förrän den 17:e juni. Men till slut hamnade de båda i Sibir Novosibirsk – och det blev succé omgående i debuten i dag.

Tre Thuresson-poäng

Redan efter 6,51 så satte Andreas Thuresson 1-0 och drygt tio minuter senare hittade ex-brynäsaren fram till Patrik Hersley som satte 2-0 i powerplay.

4-0 tidigt i andra perioden var också signerat Andreas Thuresson, även det i powerplay.

Matchen slutade 6-1 för hemmalaget.

Även Mario Kempe gjorde mål i sin KHL-debut för Vityaz Podolsk. Målet betydde 1-0 borta mot Ufa men sen var det roliga slut. Ufa vann till slut med 6-1.

Richard Gynge gjorde även han mål i Vladivostoks 2-4-förlust mot Avangard Omsk.