Rögle besegrade LHC – tredje raka segern

Rögle vann klart mot Linköping med 4–1 och tog tredje raka segern.

– Vi vill trycka på framåt hela tiden, säger Dennis Everberg i TV4: sändning.

Det går att diskutera om det går att vara inne i en kris redan i oktober.

Men faktum är att det har varit långtifrån en optimal situation i Rögle. Nyckelspelare har varit skadade och vinsterna har lyst med sin frånvaro.

Men efter 4–1 hemma mot Linköping kan vi konstatera att det ser klart bättre ut i nordvästra Skåne.

Dennis Everberg är tillbaka i spel och gjorde en assist, Leon Bristedt närmar sig och laget har tre raka segrar.

– Vi blir lite passiva i tredje men jag tycker att vi håller ihop det helt okej, säger Everberg.

Två snabba mål

Mot Linköping fick Rögle en fin start med två snabba mål i mitten av första perioden av Josh Dickinson följt av Brady Ferguson.

Och andra perioden hann knappt börja innan Lucas Ekeståhl-Jönsson direktsköt in lagets tredje mål för dagen.

3–0 stod sig länge och väl men med fyra minuter kvar reducerade Linus Hultström och strax efteråt fick Linköping chansen i powerplay.

”Rycker massa livlinor”

Men det numerära överläget fick man inte ordning på och i stället punkterade Mattias Göransson matchen med sitt 4–1-mål.

– Det är alldeles för dåligt rätt igenom. Ju längre matchen går försöker vi rycka massa livlinor för att få något att hända men det lyckas inte heller, säger Linköpings tränare Klas Östman.