Då klev Anton Wedin fram med två mål när när HV71 besegrades med 3–2.

Sebastian Hartmann skadade sig senast mot Frölunda men fanns trots det med på isen i Jönköping.

Det gjorde däremot inte backarna Tim Erixon och Didrik Strömberg som hade sällat sig till en redan lång skadelista som bland andra innehåller forwardsstjärna Jonathan Dahlén.

Då fick en annan nyckelforward kliva fram.

Dubbla fullträffar

HV71 hade tagit ledningen tidigt i första perioden genom junioren Wilhelm Hallquisths första SHL-mål – men sedan var det dags för Anton Wedins show att börja.

Först kvitterade han med ett vackert mål i slutet av första perioden och i mittenakten sköt han ledningsmålet.

I slutet av tredje perioden satte Sebastian Hartmann 3–1-mål, framspelad av just Anton Wedin.

– Det är otroligt. ”Wedda” förtjänar en sådan här kväll. Han lägger alltid ner det hårda jobbet och det var kul att se att han fick släppa lös ordentligt, säger lagkamraten Linus Nässén i TV4:s sändning.

Timrå vann till slut med 3–2 efter att Olle Alsing reducerat för HV71 med 15 sekunder kvar.

Boo Ahl hedrades

Inför matchen hedrades Boo Ahl, målvaktsikonen som gick bort i augusti vid en ålder av 54 år gammal. Han hedrades av båda lagens supportrar och hans familj fanns med på isen under ceremonin. Boo Ahl var med och vann SM-guld med HV71 1995 och 2004, däremellan tog han upp Timrå i dåvarande elitserien 2000.