Dagens namn: Finn

Växjö på väg mot toppen efter ny seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-16

Växjö har smugit upp i toppen av allsvenskan i ishockey. Efter 4–1 borta mot Troja/Ljungby i Smålandsderbyt ligger laget på fjärdeplats.

Drygt 3 000 åskådare i Sunnerbohov i Ljungby fick se Josh MacNevin ge Växjö ledningen efter 6.08 i den första perioden. Bortalaget dominerade större delen av perioden och 2–0 kom rättvist efter 19.31 i spel fem mot tre.

När Daniel Åhsberg satte 3–0 efter drygt 13 minuter i den andra perioden var matchen i princip avgjord. Hemmalaget reducerade efter bara en minut i slutperioden genom Daniel Håkansson när Växjö hade en spelare mer på isen. Men minuten senare avgjorde Gustav Hjalmarsson definitivt med sitt 4–1-mål efter snygg framspelning av Erik Josefsson.

Storseger för Malmö

Malmö hade inga problem med att vinna hemma mot Almtuna, 7–3. Matchen var avgjord efter 12.39 i den andra perioden då Morten Green satte 4–1 bakom Gusten Törnqvist i Almtunas mål.

Malmö ligger tvåa i allsvenskan på 22 poäng, en pinne efter Leksand men har spelat två fler matcher än serieledaren.