Linköping är uselt på bortais.

Laget har släppt in 17 mål på tre matcher och är poänglöst.

I kväll vann Södertälje med 4–3.

SSK-spelarna jublar medan Mattias Weinhandl deppar.

Hemma i Cloetta Centre är Linköping starkt. 3–2 mot Timrå följdes upp av 3–1 mot Luleå.

Men borta är laget borta. Stjärnsmällen 1–9 mot Brynäs följdes upp av 1–4 mot Frölunda. Och i kväll i Södertälje blev det en ny förlust – 3–4.

På tre bortamatcher har Linköping den föga smickrande målskillnaden 4–17.

Daniel Fernholm gav laget en drömstart då han satte 1–0 i spel fem mot tre redan efter 3.15. Daniel Josefsson kvitterade för SSK, men bara 50 sekunder senare gjorde Fredrik Emwall 2–1.

Men sedan var det roliga slut för Linköping.

SSK vände till 3–2 genom Petri Pakaslahti och Linus Videll innan första perioden var över.

Samtliga SSK:s mål i första perioden kom efter målvaktsretur då Stana låg kvar och sprattlade på isen.

Och i mittakten utökade Robert Carlsson till 4–2 i spel fem mot tre. LHC-tränaren Janne Karlsson var kritisk efteråt.

– Utvisningarna kostade oss matchen. Det och att vi visade upp ett väldigt fjunigt spel framför eget mål, säger han till TT.

I tredje perioden pressade Linköping frenetiskt och vann skottstatistiken med förkrossande 23–1. Men laget fick bara in en puck bakom storspelande Jhonas Enroth, med tolv sekunder kvar, och Södertälje höll undan och vann.