Samtliga sju svensklag vann sina matcher

De svenska lagen ångar på i European Trophy.

Färjestad, Frölunda, Luleå och Djurgården är alla obesegrade hittills.

Och samtliga sju svensklag gick segrande ur fredagens omgång.

Vilken kväll det blev för svensklagen – sju matcher och lika många segrar.

Ett av lagen som imponerade mest var Frölunda som låg under med 1–2 mot tyska Ingolstadt inför den andra perioden. Då bjöd man på en målexplosion och gjorde tre mål inom loppet av en och en halv minut. Till slut blev det hela 7–3.

Segern var lagets tredje raka och därmed toppar man den västra divisionen före Färjestad som också är obesegrade.

Värmlänningarna slog Adler Mannheim med 4–1 sedan lagkaptenen Rickard Wallin legat bakom två av målen.

Luleå toppar den norra divisionen sedan 17-årige nyförvärvet från Skellefteå, Lucas Wallmark, prickskjutit in avgörande 2–1 mot tjeckiska Mountfield HK med sju minuter kvar av matchen.

Allsvenska Djurgården har också imponerat stort och är fjärde svenska lag att vara obesegrat såhär långt in i turneringen. De slog tjeckiska Pardubice med 3–2 efter uppvisning av "GES-kedjan".