Dagens namn: Bernhard, Bernt

Forsberg klev av med smärtor

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-10

Peter Forsberg gjorde sig illa efter en kollision med Joel Lundqvist.

Peter Forsbergs comeback varade i en halv period – sedan åkte han på en tackling och tvingades lämna isen.

– Det är ingen fara, försäkrar ”Foppa”.

Trots avsaknaden av sin stjärna lyckades Modo hämta upp ett tvåmålsunderläge mot Frölunda.

– Vi får vara nöjda med en poäng, säger Modos Magnus Häggström efter 3–3-matchen.

Det var länge osäkert om Forsberg – som missat tre matcher på grund av en revbensskada – skulle kunna spela i kväll. Modostjärnan lämnade klartecken först efter förmiddagens värmning.

Forsberg inledde bra, frispelade Per Hållberg, och hade även ett farligt skott som Johan ”Honken” Holmqvist räddade.

Men comebacken blev inte långvarig.

Axel mot axel

Efter 10.30 – i sitt fjärde byte – brakade Forsberg in i Joel Lundqvist och fick ont på samma ställe som tidigare. Tacklingen, axel mot axel, såg inte ut att vara ojuste, men tog illa på Forsberg som vek ihop kroppen och sedan gled längs sargen på sin väg tillbaka till båset.

"Det är ingen fara. Jag fick bara känning av min gamla revbenskada, igen. Jag började kanske för tidigt, men det var värt att pröva”, skriver ”Foppa” i ett sms till Örnsköldsviks Allehanda efter matchen.

I det läget ledde Frölunda med 1–0 efter att Carl Klingberg in pucken i nättaket. Men Modo kvitterade i andra perioden då Mats Zuccarello Aasen petade in 1–1 efter förarbete av ”Foppas” kedjekamrater Per Svartvadet och Markus Näslund.

– Bra försvarsspel av båda lagen. Jag trodde att det skulle bli mer fart och fläkt, sa Modos tränare Thomas Steen när han intervjuades av ppv inför den tredje perioden.

”Inte den bästa matchen”

Om matchen hade varit stillastående så ändrades allt i slutakten. Frölunda rivstartade, efter 1.26 placerade Niklas Andersson in 2–1 assisterad av Joel Lundqvist och bara tre minuter senare tryckte Fredrik Pettersson in 3–1 på sin egen retur.

Men Modo replikerade bara en minut senare genom Per-Åge Skröder och Magnus Häggström petade in 3–3 efter att Hannu Pikkarainen lagt in pucken i röran framför mål.

Matchen gick till förlängning där Modo var närmast segern.

– Det är inte den bästa matchen vi gjort för säsongen, men vi får vara nöjd med en poäng, säger Modos Magnus Häggström till ppv.