Tre mål i baken då fick Anton Hedman nog

MALMÖ. Tre mål i nacken på tolv minuter.

Då fick Växjös Anton Hedman tuppjuck.

Forwarden kastade handskarna, började veva mot Malmös Anton Blomkvist och fick omedelbart matchstraff.

Redan 2.55 in på kvällens allsvenska toppmöte mellan Malmö och Växjö tog hemmalaget ledningen genom ett inte allför

märkvärdigt skott av danske Morten Green.

I power play ökade sedan Malmö på till 2–0 efter 9.18 sedan en annan dansk, Nichlas Hardt, ostört fått glida in i

slottet och placera in pucken bakom Viktor Fast.

Kort därpå åkte Växjös Jeremias Augustin ut två minuter för en crosschecking. I samma sekund som Augustin skulle

släppas in på isen igen slog Calle Söderberg en briljant passning genom slottet och Jan Urbas vinklade enkelt in 3–0 för Malmö.

Något som fick Växjöforwarden Anton Hedman att se rött. I frustrationen efter att mer eller mindre ha förlorat

matchen på 12 minuter fick Hedman frispel och hamnade i vilt slagsmål med Malmöbacken Anton Blomkvist. Hedman kastade handskarna och började frenetiskt veva mot Blomkvist som mest försvarade sig.

Hedman fick omedelbart matchstraff av domare Pierre Schilken.

Andra perioden är igång i Malmö, hemmalaget leder med 3–0 och Växjö har bytt ut keepern Fast och satt in Martin Spångberg.

Och matchen fortsatte grinigt.

4.05 in i mitt perioden åkte Malmös Robin Alvarez ut 2+10 minuter för checking from behind sedan han tacklat Växjös

Björn Karlsson mot sargen, så den föll med huvudet först.

I första periodpausen bytte gästande Växjö målvakt – ut med Viktor Fast och in med Martin Spångberg. Det gav resultat. Mittenperioden vann de med 1–2 – men närmare än så kom de aldrig.

Malmö toppar hockeyallsvenskan efter sju omgångar, dock med någon match mer spela.